Κόσμος|08.01.2020 11:22

«Πήρε ό,τι του άξιζε» λέει ο πατέρας του χειρότερου βιαστή στην ιστορία της Βρετανίας

Newsroom

Καταδικάστηκε για συνολικά 159 σεξουαλικά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων 136 βιασμών, με τα θύματά του να είναι τουλάχιστον 48 άνδρες, τους οποίους «ψάρευε» έξω από τα κλαμπ του Μάντσεστερ και τα πήγαινε σπίτι του.

Ο Ρέιναρντ Σινάγκα κέρδισε «επάξια» τον τίτλο του πλέον ειδεχθούς βιαστή στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας ήδη καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση για τα αδικήματά του σε δύο προηγούμενες δίκες, οι οποίες έλαβαν χώρα το καλοκαίρι του 2018 και την περασμένη άνοιξη.

Σε τέσσερις ξεχωριστές δίκες, ο Ινδονήσιος κρίθηκε ένοχος για 136 βιασμούς, οκτώ απόπειρες βιασμού, 14 απειλές για σεξουαλική επίθεση και για επίθεση με διείσδυση κατά 48 θυμάτων. Μετά και την τελευταία καταδίκη του, ο πατέρας του 36χρονου, Σαϊμπούν Σινάγκα, δήλωσε στο BBC ότι η ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο «αρμόζει με τα εγκλήματά του» και συμπλήρωσε: «Αποδεχόμαστε την ετυμηγορία. Η τιμωρία του ταιριάζει στα εγκλήματά του. Δεν θέλω να συζητήσω περαιτέρω το ζήτημα». 

Πέρα από τη φρίκη για τα ίδια τα εγκλήματα του Σινάγκα, εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στη διάρκεια της δίκης ο 36χρονος ήταν ανέκφραστος, φαινόταν να βαριέται και έπαιζε με τα μαλλιά του, ενώ τα θύματά του εξιστορούσαν τη φρικτή δράση του. Ο Σινάγκα υποστήριξε ότι τα θύματά του ευχαριστιόνταν ό,τι τους έκανε, εκπληρώνοντας τη φαντασίωσή τους «να το παίζουν αναίσθητοι» κατά τη διάρκεια της πράξης.

βιαστήςΜεγάλη ΒρετανίαβιασμοίΡέιναρντ Σινάγκα