Κόσμος|16.01.2020 10:07

ΗΠΑ: Ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Newsroom

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το κατηγορητήριο σε βάρος του, το οποίο κατόπιν διαβιβάστηκε στη Γερουσία, υπεγράφη από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, η οποία καλείται να οργανώσει τη διαδικασία της δίκης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Η Πελόζι έδωσε πανηγυρικό τόνο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα γράφουμε Ιστορία. Να είστε σίγουροι ότι αυτός ο πρόεδρος θα λογοδοτήσει, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι κανείς μελλοντικός πρόεδρος δεν πρέπει να υποτιμά ότι το άρθρο 1, με συγχωρείτε, το άρθρο 2 του Συντάγματος ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» τόνισε η Νάνσι Πελόζι.

Το έγγραφο παραδόθηκε ήδη στη Γερουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας παραπομπής του Αμερικανού προέδρου και η διαδικασία της δίκης αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου, γνωστοποίησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος του σώματος του αμερικανικού Κογκρέσου, Μιτς Μακόνελ.

Την ιστορική διαδικασία θα συντονίσει ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, ο οποίος θα ορκίσει τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές.

παραπομπή Ντόναλντ ΤραμπΝάνσι ΠελόζιΝτόναλντ Τραμπ