Κόσμος|17.01.2020 13:17

Πόλεμος στη Συρία: Σφίγγει ο κλοιός για τους Τούρκους μετά την επίθεση Ασαντ (vid)

Newsroom

Σφίγγε ο κλοιός για τα τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Συρία, καθώς οι δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ, έχοντας τη συνδρομη στρατευμάτων από το Ιράν, εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή γύρω από το Χαλέπι και στην επαρχία Ιντλίμπ.

Τα στρατεύματα του Ασαντ, με την ενίσχυση των Φρουρών της Επανάστασης, δηλαδή της κυβέρνησης του Ιράν, επεχείρησαν με σφοδρότητα κατά των δυνάμεων της φιλοτουρκικής αντιπολίτευσης στη Συρία.

Οπως αναφέρεται σχετικά, χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα και οχήματα που είχαν βαρύ οπλισμό. Στο πλευρό του Ασαντ πολεμά η ιρανική Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ, ενώ από αέρος επιχειρούσαν ρωσικά αεροπλάνα, καλύπτοντας τις επίγειες δυνάμεις του Σύρου προέδρου.

Ως εκ τούτου, οι Τούρκοι οπισθοχώρησαν στα σύνορα, ενώ δημιουργήθηκε νέο κύμα προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το πεδίο των επιχειρήσεων περιλαμβάνει και τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M5, που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια, και περνά από τη Χομς και τη Δαμασκό.

Η επαρχία Ιντλίμπ ήταν το ορμητήριο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Συρία και των αντικαθεστωτικών ομάδων από την αρχή του συριακού εμφύλιου πολέμου. Το κέντρο του Ιντλίμπ, του οποίου ο πληθυσμός ανέρχεται σε τέσσερα εκατομμύρια, πέρασε στον έλεγχο των αντιφρονούντων το 2015. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των βομβαδισμών στη γύρω περιοχή έχουν εξαναγκαστεί σε φυγή μέχρι τώρα 1.300.000 Σύροι πολίτες.

Δείτε το βίντεο με τους βομβαρδισμούς, όπως το δίνει στη δημοσιότητα η φιλοκυβερνητική τουρκική ιστοσελίδα της yenisafak

Μπασάρ αλ ΆσαντΤουρκίαπόλεμος στη Συρία