Κόσμος|29.01.2020 23:40

Δραματική διάσωση άνδρα από τον 6ο όροφο κτιρίου που φλέγονταν

Newsroom

Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη το πρωί σε πολυώροφο κτίριο στο δυτικό Λος Άντζελες και ένας άνδρας χρειάστηκε να ανέβει στο περβάζι για να σωθεί από τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς που είχαν τυλίξει τα γραφεία του 6ου ορόφου.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν σωτήρια για τη ζωή του καθώς ο τολμηρός άνδρας πατούσε σε ένα μικρό περβάζι του 6ου ορόφου και κρατιόταν από τα παράθυρα.

Με κομμένη την ανάσα

Την επιχείριση της πυροσβεστικής παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις η κλίμακα του πυροσβεστικού οχήματος τον προσέγγισε. Ένας πυροσβέστης έπιασε τον άνδρα και τον ασφάλισε πάνω στην κλίμακα με το κοινό να χειροκροτεί για το αίσιο τέλος της περιπέτειας.


Η πυρκαγιά ξέσπασε στον έκτο όροφο ενός κτιρίου πολυκατοικίας 25 ορόφων στο συγκρότημα Barrington Plaza και εξαπλώθηκε γρήγορα σε άλλους ορόφους πάνω και κάτω.

Κινητοποιήθηκαν 335 πυροσβέστες για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά. Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν αργότερα στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρξε ανθρώπινη απώλεια.

Διακομιδή τραυματιών από την ταράτσα

Δύο άτομα σώθηκαν από τα παράθυρα, ενώ τουλάχιστον οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από την ταράτσα του κτιρίου για ιατρική περίθαλψη σε κοντινό νοσοκομείο.

T

Από τους οκτώ ανθρώπους που τραυματίστηκαν στο περιστατικό, έξι οφειλόταν στην εισπνοή καπνού, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού τριών μηνών. Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στο κτίριο και αυτό συνέβαλε στην γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς. Τα αιτία της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Λος Άντζελεςπυρκαγιά