Κόσμος|06.12.2018 07:23

Συναγερμός: Σύγκρουση δύο πολεμικών αεροπλάνων των ΗΠΑ - Αγνοούνται 6 πεζοναύτες

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο, καθώς έξι στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ αγνοούνται μετά την πιθανολογούμενη σύγκρουση, η αιτία της οποίας είναι ακόμη άγνωστη, δύο αεροσκαφών του Σώματος Πεζοναυτών (USMC) στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια μιας τακτικής και προγραμματισμένης άσκησης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική ακτοφυλακή διέσωσε έναν Αμερικανό αεροπόρο. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με μια λακωνική ανακοίνωση των Πεζοναυτών, το ατύχημα σημειώθηκε περί τις 02:00 τοπική ώρα (περί τις 19:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας). Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από τη βάση Ιβακούνι και διεξήγαγαν εκπαιδευτικά γυμνάσια όταν σημειώθηκε το ατύχημα, συμπλήρωσε το USMC.

Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί εξήγησε ότι το ένα αεροσκάφος ήταν ένα μαχητικό FA 18, ενώ το δεύτερο ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού με καύσιμα εν πτήσει KC-130, με τα μέλη των πληρωμάτων τους να ανέρχονται αθροιστικά σε επτά (σ.σ. 2 και 5 αντίστοιχα). Ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι μόνο ένα στέλεχος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων έχει διασωθεί μέχρι στιγμής. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν περίπου 50.000 στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στην Ιαπωνία.

ΗΠΑπεζοναύτες