Κόσμος|08.02.2020 11:23

Κοροναϊός: Σε λειτουργία και το δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν - Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ

Newsroom

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Σάββατο 8/2, και το δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν, στο οποίο θα φιλοξενούνται περιστατικά του νέου κοροναϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 722 ανθρώπους στον κόσμο. Όπως μεταδίδει το Reuters από το κρατικό κινεζικό δίκτυο CCTV, το νοσοκομείο φέρει το όνομα «Leishenshan», ενώ σε αυτό έχει ήδη φθάσει μια πρώτη ιατρική ομάδα και οι πρώτει ασθενείς θα μεταφερθούν σε αυτό μέσα στην ημέρα. 

Τόσο το «Leishenshan» όσο και το νοσοκομείο «Huoshenshan», που λειτουργούν ως κέντρα έκτακτης ανάγκης για τον κοροναϊό, χτίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ από την κινεζική κυβέρνηση, σε λιγότερο από 10 ημέρες, ώστε να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και ασθενών. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση μετατρέπει καθημερινά δημόσια κτίρια σε νοσοκομεία, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από τη θανατηφόρα επιδημία. 

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός ανέρχεται σε τουλάχιστον 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο. Με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων του νέου κοροναϊού ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

ΚορονοϊόςΓουχάννοσοκομείο