Κόσμος|06.12.2018 16:30

Amazon: Ρομπότ έστειλε στο νοσοκομείο 24 εργαζόμενους με σπρέι για αρκούδες

Μαίρη Τσίνου

Εικοσιτέσσερις εργαζόμενοι σε μια αποθήκη της Amazon στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το ατύχημα με ένα ρομπότ που κατά λάθος έριξε ένα κουτί με απωθητικό για αρκούδες, το οποίο έπεσε και έσπασε. Οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι 54 άτομα αντιμετώπισαν δυσκολία στην αναπνοή μετά το περιστατικό στο Robbinsville.

Το δοχείο 255g απωθητικού για αρκούδες περιείχε συμπυκνωμένη καψαϊκίνη, έναν συνδυασμό από πιπεριές τσίλι και τρυπήθηκε κατά λάθος από ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα όταν έπεσε από ένα ράφι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη σε αποθήκη στο Robbinsville, New Jersey, μια γειτονιά στις παρυφές του Trenton.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε: «Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και ως εκ τούτου, όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτή την περιοχή μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος ».

«Οι υπάλληλοι νοσηλεύονται προληπτικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το περιστατικό επανέφερε στο προσκήνιο τις αντιδράσεις για τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon. Η εταιρεία έχει δεχθεί επικρίσεις στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για κακές πρακτικές εργασίας και εστίαση στην παραγωγικότητα θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ Amazon: The Truth Behind the Click, Ρεπορτάζ της εκπομπής Panorama του BBC που έστειλε δημοσιογράφο της να εργαστεί ως υπάλληλος της Amazon και να βιώσει τις εξαντλητικές συνθήκες στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος.

AmazonΤζεφ Μπέζοςεργαζόμενοιατύχημα