Κόσμος|18.02.2020 17:00

Σόρος: Ο Ζάκερμπεργκ δεν πρέπει να ελέγχει το Facebook

Newsroom

Mύδρους εξαπολύει κατά του ιδρύτη του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, παίρνοντας αφορμή από τις πολιτικές διαφημίσεις που προβάλλονται στο Facebook.

«Το Facebook βοήθησε τον Τραμπ να ανέλθει στην εξουσία και πολύ φοβάμαι πως το ίδιο θα γίνει και το 2020» δηλώνει στους «Financial Times», προσθέτοντας: «Οπως έχω εξηγήσει, το νομικό πλαίσιο προστατεύει τα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα να έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύει ό,τι θέλει».

Προτείνει μάλιστα, σύμφωνα με το Marketwatch, την απομάκρυνση του ιδρυτή του Facebook, από τον έλεγχο της εταιρείας και τη λήψη αποφάσεων. «Υπάρχει -ανεπισήμως- μια αμοιβαία βοήθεια μεταξύ Facebook και Τραμπ. Ο Ζάκερμπεργκ και ο Τραμπ έχουν αμοιβαία συμφέροντα. Βγάζουν λεφτά παρέα».

Σε αντίθεση με το Facebook, το Twitter αρνείται να δημοσιεύσει πολιτική διαφήμιση, ήδη από τις 22/11/19, όπως έχει ανακοινώσει ο συνιδρυτής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Τζακ Ντόρσεϊ.

«Λάβαμε την απόφαση να βάλουμε τέλος σε όλες τις πολιτικές διαφημίσεις στο Twitter σε όλον τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η εμβέλεια ενός πολιτικού μηνύματος πρέπει να κερδίζεται, όχι να αγοράζεται», τόνισε.

Η πολιτική αυτή έρχεται σε αντίθεση με εκείνην που έχει επιλέξει το Facebook, με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να υπεραμύνεται της ύπαρξης πολιτικών μηνυμάτων στο δίκτυό του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ελευθερία της έκφρασης.

Μαρκ ΖάκερμπεργκΤζορτζ Σόρος