Κόσμος|20.02.2020 18:43

Συρία: Δύο Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στην Ιντλίμπ

Newsroom

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το υπουργείο Άμυνας της χώρας δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές. Oπως αναφέρει το σχετικό «τιτίβισμα» του υπουργείου Αμυνας: «Ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή του Ιντλίμπ, δύο από τους συμπατριώτες μας πέθαναν ως μάρτυρες, ενώ πέντε τραυματίστηκαν. Το αίμα των μαρτύρων δεν είναι στο έδαφος. Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στους αγαπημένους αυτών που έχασαν τη ζωή τους για το ευγενές μας εθνος» 

T

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην Ιντλίμπ, πυροδότησε βίαιες συγκρούσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο Τούρκων.

Παράλληλα, όπως ανακοινώνουν οι Τούρκοι, 50 στρατιώτες του καθεστώτος τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν 5 τανκς, 2 στρατιωτικά φορτηγά και 1 οβιδοβόλο του συριακού στρατού. «Οι στόχοι που έχουν λοκαριστεί συνεχίζουν να πλήττονται» υποστήριζει το τουρκικό υπουργείο.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως στις 10 Φεβρουαρίου άλλοι 5 Τούρκοι στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους, μετά από επίθεση του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ.

Kρίσιμη η κατάσταση στη Συρία

Οι συριακές και οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται στα νότια της Ιντλίμπ. Οπως λένε οι πληροφορίες, έχουν εισέλθει στο χωριό Νεϊράμπ, όπου έχουν ξεσπάσει βίαιες συγκρούσεις. Οι Σύροι προσπαθούν να ανακαταλάβουν τις εκεί περιοχές.

Το χωριό Νεϊράμπ κατελήφθη από τις δυνάμεις του Ασαντ στις 3 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα σημείο ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας, αφού βρίσκεται στη συμβολή του αυτοκινητοδρόμου Μ5, που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, και του Μ4, που συνδέει την Ιντλίμπ με τη Λαττάκεια και το Χαλέπι. 

ΤουρκίαΙντλίμπΣυρίακρίση στη Μεσόγειο