Κόσμος
|
07.12.2018 23:20
Κίνα: Εκτοξεύθηκε το Chang'e-4 που θα αλλάξει την ιστορία του διαστήματος (vid)
NewsroomΤο κινεζικό ρομποτικό διαστημικό Chang'e-4 άρχισε την Παρασκευή την πορεία του προς τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης, αφότου εκτοξεύθηκε από το κέντρο δορυφόρων του Σιτζάνγκ.
Αν το πρόγραμμα πάει όπως έχουν σχεδιάσει οι επιστήμονες της διαστημικής υπηρεσίας, το Chang’e-4 θα γίνει το πρώτο διαστημικό σκάφος που θα προσεληνωθεί στη σκοτεινή πλευρά, στις αρχές του επόμενου έτους.
Το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι ο πύραυλος Long March-3B, που μεταφέρει το ρομποτικό σκάφος, εκτοξεύτηκε από το Σιτσάντ της νοτιοδυτικής Κίνας στις 2.23 (του Σαββάτου, τοπική ώρα), ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της εκτόξευσης:
Διαβάστε ακόμη
- Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών
- Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ
- Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο