Κόσμος|08.12.2018 09:06

Ιταλία: Εξι νεκροί και 120 τραυματίες ποδοπατήθηκαν σε κλαμπ από πρόκληση πανικού

Newsroom

Πέντε αγόρια και μια μητέρα που είχε συνοδεύσει την κόρη της στη συναυλία της Σφαρα Εμπάστα είναι οι νεκροί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στην ανατολική παράκτια πόλη της Ανκόνα.

Ορισμένες αναφορές λένε ότι προκλήθηκε πανικός μετά την εκτόξευση σπρέι πιπεριού μέσα σε κλαμπ στην πόλη Κορινάλντο.

Η λέσχη Lanterna Azzurra φιλοξένησε μια συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta και άνω των 1.000 ατόμων θεωρούνταν ότι διασκέδαζαν μέσα στο μαγαζί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 01:00, καθώς η Ιταλία ξεκίνησε να γιορτάζει τη γιορτή της άσπιλης σύλληψης.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία της Σενιγκάλια και της Ανκόνα. Πολλοί από τους τραυματίες υπέστησαν συντριπτικές πληγές, ενώ 10 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Χορεύαμε όταν νιώσαμε μια οξεία οσμή. Αρχίσαμε να τρέχουμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, αλλά την βρήκαμε κλειστή, οι πορτιέρηδες μας έλεγαν να γυρίσουμε πίσω», είπε ένας 16χρονος που τραυματίστηκε στο ποδοπάτημα που προκάλεσε ο πανικός. Ο νεαρός έχει μεταφερθεί μαζί με την συνομήλικη συνοδό του στο νοσοκομείο της Ανκόνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δεκάδες νεαροί έπεσαν από ένα υπερυψωμένο χώρο σ’ εκείνον που ήταν από κάτω. «Ένα άτομο πέθανε, καταπλακώθηκε από όλους τους άλλους», είπε.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές, με την πυροσβεστική και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας να αναρτούν στους λογαριασμού τους στο twitter τις πρώτες φωτογραφίες: «Άνδρες της πυροσβεστικής έσπευσαν σε μία ντισκοτέκ. Πιθανώς λόγω της ρίψης κάποιου σπρέι νεαροί ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες».

Ο ράπερ που κάνει θραύση στην Ιταλία

Ιδιαίτερα  αγαπητός είναι κυρίως στο νεανικό κοινό, ο 26χρνος τραγουδιστής Τζονάτα Μπονέτι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα και θεωρείται μουσικό φαινόμενο στη γείτονα. Οι ακόλουθοί του ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο στο Instagram κι όπου παίζει γίνεται πανικός. Γι αυτό και το κλαμπ ήταν ασφυκτικά γεμάτο για την συναυλία του.

 

Lanterna AzzurraΑνκόνα