Κόσμος|28.02.2020 09:07

Ρώτησαν για πρώτη φορά τον Πούτιν αν χρησιμοποιεί σωσίες και εκείνος απάντησε

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι του πρόσφεραν την ευκαιρία να έχει σωσία για λόγους ασφαλείας αλλά απέρριψε την ιδέα. Όπως αναφέρει το BBC, την παραδοχή αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος στον δημοσιογράφο Andrei Vandenko, στη διάρκεια συνέντευξης για το πρακτορείο Russia's Tass. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε στις αρχές του 2000, όταν η Ρωσία ήταν σε διαρκείς εχθροπραξίες με Τσετσένους αυτονομιστές. Εκείνη την περίοδο, ο πρώην πράκτορας της KGB έκανε συχνά ταξίδια σε περιοχές της Τσετσενίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα.

Κι ενώ κατά καιρούς έχει γίνει αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας, ο ίδιος καταρρίπτει μία από αυτές, ότι δηλαδή χρησιμοποιεί σωσία για λόγους ασφαλείας. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Είστε αληθινός;», ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε καταφατικά και στη συνέχεια δήλωσε ότι έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που του έχουν γίνει ανά διαστήματα να χρησιμοποιήσει σωσίες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνιστά τον μακροβιότερο ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Στάλιν, ο οποίος ηγήθηκε της Σοβιετικής Ένωσης για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Και, μπορεί το 2024 η τέταρτη θητεία του να φτάνει στο τέλος της, ωστόσο πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα βρει τον τρόπο να παραμείνει ενεργός, είτε κατέχοντας έναν νέο ρόλο στην πολιτική σκηνή είτε «κινώντας τα νήματα» στο παρασκήνιο. 

Βλαντίμιρ Πούτινσωσίας