Κόσμος|08.12.2018 16:14

Ο 19χρονος που έσπαγε πλάκα στέλνοντας απειλές για βόμβα

Newsroom

Ο George Duke-Cohan δεν είναι ένας τυπικός 19χρονος: κατάφερε να προκαλέσει τον απόλυτο πανικό από το δωμάτιό του, στέλνοντας απειλές βομβιστικών επιθέσεων σε σχολεία και σήμανε συναγερμό για τρομοκρατία σε αμερικανική αεροπορική εταιρεία. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών. 

Ο Cohan πυροδότησε πανικό σε εθνικό επίπεδο και μια διατλαντική έρευνα, από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού του στο Watford, Hertfordshire της Αγγλίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο σε τρεις κατηγορίες που είχαν σχέση με απειλές για βομβιστικές επιθέσεις. 

Ακολούθησε έρευνα από την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) και αποκαλύφθηκε το εύρος της δράσης του. Οι ερευνητές της NCA, που συνεργάστηκαν με το FBI, διαπίστωσαν επίσης ότι ενώ ήταν ελεύθερος με εγγύηση για τις φάρσες των βομβιστικών επιθέσεων, ο νεαρός είχε κάνει μια ψεύτικη αναφορά για αεροπειρατεία που αφορούσε τις ΗΠΑ.   «Γνωρίζατε ακριβώς τι κάνατε και γιατί το κάνατε, και γνωρίζατε πολύ καλά το χάος που θα ακολουθούσε», είπε ο δικαστής. 

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο νεαρός συνδέθηκε με μια ομάδα ηλεκτρονικών χάκερ στο Twitter που ονομάζεται η ομάδα Apophis και τότε ήταν που άρχισαν όλα. Ο Cohan δήλωσε πως κίνητρό του για όσα διέπραξε ήταν η απόκτηση φήμης. 

απειλέςσύλληψηβόμβα