Κόσμος|09.12.2018 13:36

Τα «Κίτρινα Γιλέκα» αναγκάζουν τον Μακρόν να κάνει διάγγελμα

Newsroom

Αύριο το βράδυ, σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους συμπολίτες του, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των «Κίτρινων Γιλέκων».  Το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου αναμένεται να προβεί σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Γάλλους συμπολίτες του, προκειμένου να ανακοινώσει νέα μέτρα για να κάμψει την αντίσταση των «κίτρινων γιλέκων». 

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στο Ελιζέ.  «Την Παρασκευή», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «ο Μακρόν υποδέχθηκε στο Ελιζέ τους δημάρχους». «Μήπως, ο πρόεδρος άκουσε το μήνυμα από τον δρόμο; Θέλω να δω όλους τους δημάρχους της Γαλλίας», φέρεται να είπε την Παρασκευή, προσθέτει η γαλλική εφημερίδα. 

«Μετά από οκτώ ημέρες σιωπής, ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε τους δημάρχους ότι θα μιλήσει τη Δευτέρα το βράδυ στην τηλεόραση για να απαντήσει στα «κίτρινα γιλέκα». Δεν θα πάει με άδεια χέρια και αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη», αναφέρουν οι πηγές.

Στο μεταξύ, τα «Κίτρινα Γιλέκα», μέσω Facebook, ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 15 Δεκεμβρίου. Η νέα προγραμματισμένη κινητοποίηση του κινήματος θέτει εκ νέου σε συναγερμό τις γαλλικές αρχές που αναμένουν νέο κύκλο επεισοδίων στους δρόμους του Παρισιού.

κίτρινα γιλέκα