Κόσμος|08.03.2020 13:59

Κοροναϊός: Τα σούπερ-μάρκετ βάζουν πλαφόν σε μακαρόνια και καθαριστικά

Newsroom

Η  αγοραστική φρενίτιδα που παρουσιάστηκε στα σούπερ-μάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας λόγω του κοροναϊού οδήγησε τις καταναλωτικές αλυσίδες να βάλουν όριο στην αγορά προϊόντων όπως τα μακαρόνια τα καθαριστικά χεριών και τα συσκευασμένα λαχανικά. Η Tesco ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αποκτούν μόνο πέντε από αυτά τα προϊόντα προσθέτοντας στη σχετική λίστα και το γάλα μακράς διάρκειας. 

H εν λόγω απόφαση τέθηκε σε εφαρμογή ούτως ώστε να μπορέσουν όλοι οι πολίτες που πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ να αγοράσουν αυτά που χρειάζονται και τα προϊόντα να μην εξαντλούνται από τα ράφια. Η αλυσίδα Waitrose  δεν ανακοίνωσε τέτοιου είδους περιορισμό,  μέσα στα καταστήματά της όμως  γινόταν μικρό διαχείριση ούτως ώστε να μπορέσουν οι καταναλωτές να φύγουν με τα καρότσια τους γεμάτα. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 43 και έφθασε τα 206, ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας. Μέχρι στιγμής στη χώρα δύο ασθενείς που είχαν μολυνθεί με τον κοροναϊό κατέληξαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας από τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου, περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι πέρασαν από τεστ για τον ιό.

Κορονοϊόςσούπερ-μάρκετ