Κόσμος|13.03.2020 22:15

Κοροναϊός: 189 οι νεκροί στην Ιταλία μέσα σε ένα 24ωρο

Newsroom

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι συνολικά 15.113. Μέχρι χθες Τετάρτη ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827.

Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν. Στην Λομβαρδια συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

«Αύριο, όχι μόνο θα μας θαυμάζουν, αλλά θα μας αντιμετωπίζουν ως παράδειγμα». Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, είναι πεπεισμένος ότι τα δραστικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνησή του θα επιτύχουν την επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού στην Ιταλία.

Η Ιταλία είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη, η δεύτερη στον κόσμο. Τα 60 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν μπορούν να μετακινηθούν παρά για επαγγελματικούς ή ανωτέρας βίας λόγους και οποιαδήποτε συγκέντρωση έχει απαγορευθεί.

Ο Τζουζέπε Κόντε διαβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε δύο εβδομάδες. Στην Κίνα, τα μέτρα περιορισμού φαίνεται ότι έχουν επιτρέψει τον έλεγχο της επιδημίας, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για την χρονική περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να παραμείνουν σε εφαρμογή στην Ιταλία.

«Αντίθετα με την κατάσταση στην Ουχάν όπου ήταν δυνατό να αποφευχθεί η παγκόσμια επιδημία, η Covid-19 διαδίδεται ήδη σε ολόκληρο τον κόσμο», εξηγεί ο Paul Hunter, καθηγητής Ιατρικής του University of East Anglia. «Ετσι, όταν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί στην Ιταλία, είναι πιθανόν να υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα εξάπλωση της επιδημίας στην Ιταλία».

Κορονοϊός