Κορονοϊός: Οι Ιταλοί απόψε στις 21:00 φωτίζουν για να τους «δει» ο δορυφόρος
NewsroomΣτο... κίνημα των μπαλκονιών μετέχουν και οι Ιταλοί που βιώνουν την πιο σκληρή ίσως καραντίνα του πλανήτη, λόγω κορονοϊού μετά απ' αυτήν της Κίνας, και σήμερα στις 9:00 το βράδυ πρόκειται να βγουν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια τους κρατώντας ένα φωτεινό αντικείμενο, «για να λάμψει η χώρα, μέσω δορυφόρου», όπως ζήτησαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, από το διαδίκτυο.
Στόχος τους είναι να σταλεί, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα ότι η χώρα αντιμετωπίζει με θάρρος και ενότητα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του κορονοϊού. Μια ακόμη κίνηση που αποσκοπεί στο να τονώσει το ηθικό των κατοίκων, οι οποίοι κλήθηκαν και σήμερα από τις Αρχές να περιορίσουν αυστηρά κάθε τους μετακίνηση.
Το πνεύμα της αποψινής πρωτοβουλίας είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που ενέπνευσε τα «ομαδικά τραγούδια» σε αμέτρητες, πλέον, πολυκατοικίες, όλων των πόλεων της χώρας.
- «Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
- ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»