Κόσμος|20.03.2020 21:43

Το θαύμα της Μπολόνια: Εφτιαξαν μίνι κλινική για τον κορονοϊό σε 6 μέρες!

Newsroom

Η περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια στη Βόρεια Ιταλία περνάει δύσκολες ώρες καθώς ο κορονοϊός θερίζει. Είναι τόσα πολλά τα κρούσματα, που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών με αποτέλεσμα να υπάρχουν εικόνες ντροπής με ράντζα σε διαδρόμους και αρρώστους στοιβαγμένους στα δωμάτια. Η ανάγκη όμως για νέες κλίνες οδήγησε στη δημιουργία ενός μικρού θαύματος στην Μπολόνια.

Η κλινική Sant' Orsola δημιούργησε σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας μια νέα μίνι κλινική που θα εξυπηρετεί μόνο ασθενείς με κορονοϊό. Επί της ουσίας, δημιουργήθηκε ένα νέο νοσοκομείο μέσα στο υπάρχον νοσοκομείο καθώς μια ολόκληρη πτέρυγα, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν ανενεργή, μετατράπηκε σε κέντρο περίθαλψης όσων νοσούν από τον επικίνδυνο ιό που έχει θέσει όλο τον πλανήτη σε καραντίνα αλλά κυρίως την Ιταλία που μετρά και τους περισσότερους νεκρούς απ' οποιαδήποτε άλλη χώρα.

(foto Paolo Righi / Sant'Orsola)

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Repubblica» χρειάστηκαν μόλις έξι μέρες για να δημιουργηθεί η μίνι κλινική με τις 90 νέες κλίνες. Οι εργασίες άρχισαν στις 11 Μαρτίου και η νέα πτέρυγα δέχθηκε τον πρώτο ασθενή από κορονοϊό το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου. Προκειμένου να επιτευχθεί τούτο το μικρό θαύμα εργάστηκαν νυχθημερόν δεκάδες άνθρωποι, όπως εξήγησε ο Γκουίντο Φρασκαρόλι, ένας συνταξιούχος υπάλληλος του συστήματος υγείας που ανέλαβε την εποπτεία στην ολοκλήρωση του έργου. «Χρειαστήκαμε μόλις έξι μέρες. Πραγματικά με συγκίνησαν όλοι όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί η πτέρυγα. Ανθρωποι που δούλεψαν με αυταπάρνηση καθημερινά από τις έξι το πρωί μέχρι τις 10-11 το βράδυ προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους τους. Ηταν πραγματικά συγκινητικό»...

Η μίνι κλινική αριθμεί συνολικά 90 κλίνες, ενώ υπάρχουν και οχτώ θέσεις εντατικής, που θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα σε 14. Παράλληλα, προχωρά και η επέκταση της πτέρυγας με 60 επιπλέον κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό.

ΜπολόνιαΕμίλια-ΡομάνιαΚορονοϊός