Κόσμος|21.03.2020 20:01

Κορονοϊός: Στην Τουρκία έτρεξαν στις παραλίες και τις εξοχές

Μαρία Ζαχαράκη

Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα που το Σαββατοκύριακο έτρεξαν στις θάλασσες και τις εξοχές. Αλλά και στην Τουρκία υπάρχουν απείθαρχοι, που με αφορμή τον καλό καιρό βγήκαν περατζάδα στο Βόσπορο και για πικνίκ στα δάση.

Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν μάλιστα αυτή την κινητικότητα των Τούρκων πολιτών ως «αναισθησία». Οι ουρές των αυτοκινήτων και η πολυκοσμία από ανθρώπους που βγήκαν να κάνουν βόλτα ή να τρέξουν κατά μήκος του Βοσπόρου ή στα δάση της Κωνσταντινούπολης δημιούργησε την αγανάκτηση των μονίμων κατοίκων, που είδαν ξαφνικά όχι κανένας να μη «μένει σπίτι» του τελικά, αλλά να δημιουργείται ένα απίστευτο σύννεφο καυσαερίου και… αναπνοών.

Απατεώνες υποδύονται γιατρούς και κλέβουν σπίτια

Επιτήδειοι στα Άδανα της Τουρκίας υποδύονται υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας και πηγαίνουν σε σπίτια και γραφεία για να κάνουν –υποτίθεται- τεστ κορωνοϊού στους ενοίκους τους, τους οποίους στη συνέχεια ληστεύουν.

Μετά από τα περιστατικά που καταγράφηκαν, η αστυνομία με φυλλάδια άρχισε να ενημερώνει πόρτα-πόρτα τους πολίτες να είναι προσεκτικοί:

«Προσοχή!!! Αναμένουμε από τους πολίτες μας να προσέχουν ανθρώπους, που προσπαθούν να επωφεληθούν και να εκμεταλλευτούν την καλή πίστη τους, για να προβούν σε κλοπές, απάτες και άλλα εγκλήματα και να ειδοποιούν αμέσως τις μονάδες επιβολής της τάξης».

ΚορονοϊόςΤουρκία