Κόσμος|26.03.2020 20:19

Τούρκος υπουργός Υγείας: «Απείθαρχη» η Κωνσταντινούπολη στον κορονοϊό

Μαρία Ζαχαράκη

Η Κωνσταντινούπολη δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα και την έκκληση «μείνετε σπίτι», κατήγγειλε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, στην εφημερίδα  «Χουριέτ».

«Πρέπει σώνει και καλά να επιβληθεί απαγόρευση από το κράτος;» ρώτησε, τονίζοντας ότι «στην Κωνσταντινούπολη όλοι πρέπει να απομονωθούν και όλοι πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη ζητεί ο δήμαρχος

Μερική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη ζητεί ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου, πριν είναι αργά. Όπως ανέφερε, η μετακίνηση με τα μέσα συγκοινωνίας μειώθηκε κατά 80% στην Κωνσταντινούπολη αλλά εξακολουθούν να κινούνται ακόμη 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι την ημέρα.

«Αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σήμερα, δυστυχώς αύριο θα ζήσουμε άσχημες εξελίξεις. Γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε δραστικές αποφάσεις», τόνισε.

Αρχές Ιουνίου έξοδος από την κρίση βλέπουν ειδικοί

Στο μεταξύ, ο καθηγητής του Επιστημονικού Συμβουλίου του τουρκικού υπουργείου Υγείας, Σερχάτ Ουνάλ, «βλέπει» έξοδο από την κρίση αρχές Ιουνίου.

«Εάν οι πολίτες μας συμμορφωθούν στα μέτρα, δεν βγαίνουν από το σπίτι και πλένουν τα χέρια τους, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι -πρώτα ο Αλλάχ- αρχές Ιουνίου θα υπάρξει ανακούφιση», δήλωσε.

ΚορονοϊόςΚωνσταντινούπολη