Κόσμος|31.03.2020 23:29

Κορονοϊός - Βρετανία: Νεκρό 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο

Newsroom

Πέθανε ένα 13χρονο αγόρι στο Λονδίνο που είχε βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, ανακοίνωσε αργά σήμερα το νοσοκομείο του Βασιλικού Κολλεγίου.

«Δυστυχώς, ένα 13χρονο αγόρι που είχε βρεθεί θετικό στον Covid-19 υπέκυψε, και οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας βρίσκονται στην οικογένεια αυτή τη στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο θάνατος σχετίζεται με τον κορονοϊό και δεν θα γίνει κανένα επιπλέον σχόλιο».

Yπερδιπλασιάστηκαν οι θάνατοι στη Βρετανία

Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα, οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στη Βρετανία υπερδιπλασιάστηκαν την Τρίτη, ενώ ανάμεσα στους 367 νεκρούς είναι και ένας έφηβος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης των θανάτων μέσα σε μία ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως μεταδίδει η Sun, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) επιβεβαίωσε ότι οι τελευταίοι άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού ήταν - μέχρι εκείνη τη στιγμή- μεταξύ 19 και 91 ετών, με 28 από αυτούς να μην έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι οι νεκροί την Δευτέρα ήταν 159. Τα νέα κρούσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανακοινωθούν αργότερα από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στη Σκωτία, έχουν πεθάνει 13 άτομα - με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 60 νεκρούς. Η δημόσια υγεία της Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν επτά επιπλέον θάνατοι - φτάνοντας το σύνολο τους σε 69.

Στη Βόρεια Ιρλανδία, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τους συνολικούς θανάτους σήμερα Τρίτη να φτάνουν τους 28. Οι σημερινοί αριθμοί περιλαμβάνουν μόνο εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο αφότου βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο πραγματικός αριθμός θανάτων είναι στην πραγματικότητα υψηλότερος - με τουλάχιστον 40 περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν από κοροναϊό στην Αγγλία και την Ουαλία, αφού έγιναν γνωστές περιπτώσεις ασθενών που πέθαναν στο σπίτι τους.

ΛονδίνοΒρετανίαΚορονοϊός