Κόσμος|08.04.2020 15:26

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Βέλγοι σεφ μαγειρεύουν για νοσοκομεία και αστέγους

Μαρία Ψαρά

Χίλια γεύματα για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και εκείνων που έχουν ανάγκη στις Βρυξέλλες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού θα παρέχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι σε μήνυμά του. 

«Παρουσιάζοντας συγκεκριμένη αλληλεγγύη με τους πολίτες. Αυτή είναι η γραμμή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε συμφωνία με την Περιφέρεια των Βρυξελλών, αποφασίσαμε να διαθέσουμε μέρος του κτιρίου μας στους αστέγους και στους πιο ευάλωτους στην κοινωνία, κατά τη διάρκεια αυτής της σοβαρής έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Επιπλέον, οι κουζίνες μας θα κάνουν περισσότερα από 1000 γεύματα την ημέρα για να διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να τους βοηθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε.

«Θέλουμε να είμαστε κοντά σε εκείνους που υποφέρουν, σε όσους εργάζονται ακούραστα στα νοσοκομεία μας, στην πόλη και στους ανθρώπους των Βρυξελλών, καθώς και εκείνων του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου, που μας καλωσορίζουν και χρειάζονται τη βοήθειά μας σήμερα. Η δύναμη της Ευρώπης είναι στην ικανότητά της να ενεργεί αλληλέγγυα ».

Την ίδια στιγμή, 30 Βέλγοι σεφ, των οποίων τα εστιατόρια είναι κλειστά, έχουν ήδη αρχίσει να μαγειρεύουν για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Είναι μια πρωτοβουλία του Βέλγου σεφ Νιλς Προυστ (Nils Proost). Παρασκευάζουν γεύματα για 40 νοσοκομεία, όπως επίσης και κάποιους οίκους ευγηρίας. Ο ίδιος ο Προυστ μαγειρεύει περίπου 160 γεύματα την ημέρα για το κοντινό του νοσοκομείο Heilig Hart, τα οποία διανέμει το μεσημέρι από την Τρίτη έως την Παρασκευή. 

ΚομισιόνΚορονοϊόςΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο