Κόσμος|09.04.2020 21:36

Μιχάλης Ιγνατίου: Πρόβλεψη για 80.000 νεκρούς και 20 εκατ. ανέργους στις ΗΠΑ!

Newsroom

Με την πανδημία του κορονοϊού υπάρχουν δύο χτυπήματα: τις ανθρώπινες απώλειες,αλλά και τις δυσθεώρητες οικονομικές συνέπειες, τόνισε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open tv την Πέμπτη. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα από τα πλήγματα είναι η ανεργία του παραγωγικού ιστού της χώρας, πέραν των νεκρών που έχουν φτάσει 14.831 άνθρωποι.

Οι προβλέψεις, επίσημες, από τον πρόεδρο Τραμπ, μόνο ευοίωνες δεν είναι για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού, αφού έγινε λόγος για 80.000 νεκρούς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, ο φονικός ιός χτυπά τώρα Ουάσιγκτον και Βαλτιμόρη, ενώ η κορύφωση θανάτων και κρουσμάτων αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες προστίθεται και αυτό της οικονομίας, όπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ζητήσει επίδομα ανεργίας, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο Απρίλιος θα καταγράψει 20 εκατ. ανέργους, ενώ οι αναλυτές αναφέρουν ότι θα σπάσει το ρεκόρ από τη Μεγάλη Υφεση.

Κατά τα λοιπά, ο Ντόναλντ Τραμπ ασχολείται με τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ στο μενού της συνάντησής του με τον Μάικ Πομπέο θα είναι η Κίνα. Τέλος, την εκτίμηση ότι μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού κανείς δεν θα μπορεί να κάνει χειραψία εξέφρασε ο δόκτωρ Άντονι Φάουτσι, που είναι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) καθώς και κορυφαίος εμπειρογνώμων μολυσματικών ασθενειών του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας στο podcast της Wall Street Journal, προχθές Τρίτη είπε πως «η πανδημία θα αλλάξει σχεδόν σίγουρα τον τρόπο που ζούμε». «Δε νομίζω πως θα μπορέσουμε να κάνουμε χειραψία ποτέ ξανά, για να είμαι ειλικρινής» είπε ακόμη ο Αμερικανός γιατρός. «Όχι μόνο θα ήταν καλό για την πρόληψη του κορονοϊου αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει τις περιπτώσεις της γρίπης δραματικά» συμπλήρωσε.

ΚορονοϊόςΗΠΑανεργία