Auto|14.09.2020 13:39

Ferrari: Πάρτι για αυτοκίνητα δρόμου και μονοθέσια με φόντο την Τοσκάνη

Σπύρος Σεραφείμ

Ηταν μια ιδιαίτερη βραδιά, μια νύχτα για γιορτή στην Piazza della Signoria, στο κέντρο της Φλωρεντίας, αφού εκεί υπήρχαν όλα τα συστατικά: άνθρωποι-ορόσημα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, εκείνοι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φίρμα με θέση στο οργανόγραμμά της και, εννοείται, πολλές δημιουργίες - έργα σύγχρονης τέχνης. Ο κορονοϊός έφερε δυσκολίες στην επαφή, αλλά τίποτε δεν θα μπορούσε να σταματήσει τον θρίαμβο της εταιρείας με το όρθιο άλογο και το ιταλικό DNA.

H αφορμή για τη βεγγέρα ήταν ο αγώνας στην Τοσκάνη, στο οποίο η Scuderia Ferrari συμπλήρωσε -εντός έδρας- 1.000 Grand Prix στη Formula 1, ένας αριθμός που συνδέεται με επιτυχίες, δάφνες, χαρά και τεχνογνωσία μέσα από τις λύπες. Πώς να μη γιορτάσουν, λοιπόν, τα όσα έχουν γραφτεί σε πίστες και δρόμους, προς τιμήν της ιταλικής μπράντας η οποία αποτελεί ένα από τα ιερά τοτέμ της αυτοκίνησης;

Εκεί, λοιπόν, ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία, βρέθηκαν αρκετά στολίδια της πίστας -χωρίς εισαγωγικά- όπως η F1-2000 και η 312 T4 του 1979. Εκεί πρωταγωνίστησαν και τα διαμάντια του δρόμου -επίσης χωρίς εισαγωγικά- F8 Tributo Spider, 812 GTS, Portofino κ.λπ.

Μπείτε στη γιορτή της Ferrari και σερβιριστείτε μόνοι σας, πατώντας play στο βίντεο

ΤοσκάνηFerrari