Auto|20.04.2019 07:50

Kia Ceed Crossover: Έρχεται μέσα στο 2019

Νίκος Λουπάκης

Έχοντας προ πολλού, από την εμφάνιση του Ceed πριν από 15 χρόνια, υιοθετήσει μια πιο ελεύθερη σχέση με το design η εταιρία δεν δυσκολεύτηκε δημιουργήσει διαφορετικές προσεγγίσεις σε πιθανές μορφές αμαξώματος με βάση το ίδιο μοντέλο. Έτσι, μετά το πεντάθυρο χάτσμπακ, αλλά και το πεντάμορφο σπορ στέισον (shooting brake) ProCeed, η Kia κάνει ένα ακόμα βήμα με ένα σκίτσο που μας αφήνει να υποθέσουμε ότι το νέο μοντέλο θα μοιάζει με υπερυψωμένο ProCeed, ενδεχομένως με μικρότερο πίσω πρόβολο και ίσως με ελαφρώς μειωμένο μήκος.

Ενδεχομένως όμως να μην είναι και ακριβώς έτσι, αφού ο Gregory Guillaume, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Kia Motors Europe, εξηγεί: "Υπάρχει ένα άλλο στυλ, ένας άλλος τύπος οχήματος, που πιστεύουμε ότι αξίζει πολύ να είναι ένα νέο μέλος της οικογένειας Ceed. Θα παίξει το ρόλο που χρειάζεται για να καταστεί η σειρά Ceed ισχυρότερη και ακόμα πιο συναρπαστική και πιο ελκυστική για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Η σχεδίαση του δεν θα καθόλου όπως αυτή που έχετε δει στην οικογένεια Ceed μέχρι στιγμής. Αυτή θα είναι η επόμενη μεγάλη έκπληξη από την Kia."

Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, που αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις της πλέον δημοφιλούς οικογένειας της Kia (Ceed, Ceed Sportswagon και ProCeed)  θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019, οπότε και θα ανακοινωθεί το όνομά του.

Kia CeedKia