Σινεμά|12.08.2021 11:30

I Am Legend: Πώς ένα αδιάφορο θρίλερ με βαμπίρ έγινε «σημαία» των αντιεμβολιαστών

Newsroom

Το τελευταίο διάστημα διακινείται στα social media η αυθαίρετη θεωρία πως όπως στην ταινία «I Am Legend» με τον Γουίλ Σμιθ οι άνθρωποι που εμβολιάζονταν μετατρέπονταν σε «ζωντανούς-νεκρούς», αντίστοιχο κίνδυνο διατρέχουν και οι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό. Στην ταινία, που κυκλοφόρησε το 2007, το σενάριο θέλει μια αποτυχημένη προσπάθεια γενετικής τροποποίησης της ιλαράς, με στόχο να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος, να προκαλεί τον θάνατο στο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Εκείνοι οι λιγοστοί που επιβιώνουν της μόλυνσης μετατρέπονται σε μεταλλαγμένα βαμπίρ (που μοιάζουν περισσότερο με ζόμπι!).

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κυκλοφόρησαν «θεωρίες συνωμοσίας» που ήθελαν τα εμβόλια κατά της Covid να δημιουργούν ... βαμπίρ, και μάλιστα το Reuters αναγκάστηκε να δημοσιεύσει σχετικό άρθρο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. «Ο ιός στην ταινία “I am Legend” ήταν ένας γενετικά μεταλλαγμένος ιός ιλαράς που δημιουργήθηκε για να θεραπεύσει τον καρκίνο, και δεν ήταν εμβόλιο» αναφέρει το Reuters  Κανένα εμβόλιο δεν δημιούργησε αιμοδιψείς μεταλλαγμένους στην ταινία... και φυσικά ούτε στην πραγματικότητα!

Σεναριογράφος του «I Am Legend»: «Είναι μια ταινία. Το επινοήσαμε. Δεν είναι αληθινό»

Η «υπόθεση» αυτή ξαναεμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες, όταν αντιεμβολιαστές ισχυρίστηκαν ότι μία υπάλληλος σε κατάστημα οπτικών αρνήθηκε να εμβολιαστεί γιατί «το εμβόλιο θα τη μετατρέψει σε ζόμπι όπως στην ταινία I Am Legend».  Με το θέμα ασχολήθηκε η δημοσιογράφος του περιοδικού TIME, Βέρα Μπεργκενγκρούεν, που έκανε αναρτήσεις στο Twitter αναφέροντας: ««Το εντυπωσιακό με αυτό το ανέκδοτο είναι πως δεν πρόκειται για παρατήρηση κάποιου τρελού, αλλά μοιάζει περισσότερο με ένα θέμα που διαδίδεται ευρέως σε κάποιες γωνιές του διαδικτύου. Το παρακάτω ποστ έχει δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις, με κατά βάση σοβαρά (!) σχόλια»».

T

Σε φωτογραφία που διακινείται στο Διαδίκτυο, φαίνεται ένα στιγμιότυπο από την ταινία, και σημειώνεται: «Θυμήσου, στην ταινία I Am Legend, η ασθένεια δεν δημιουργούσε ζόμπι, ο εμβολιασμός το έκανε». Προσπαθώντας να «βάλει μυαλό» στους αντιεμβολιαστές που χρησιμοποιούν την ... ταινία για να αποτρέψουν τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο, ένας εκ των σεναριογράφων της ταινίας, ο Εϊκίβα Γκόλντσμαν, έγραψε στο Twitter: «Θεέ μου. Είναι μια ταινία. Το επινοήσαμε - Δεν - Είναι - Αληθινό».

T

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «Ζωντανός Θρύλος» (I Am Legend) - ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας και τρόμου γραμμένο από το Ρίτσαρντ Μάθεσον (Richard Matheson) το 1954 και αφορά τον τελευταίο ζωντανό άνθρωπο στο Λος Άντζελες μετά από μία αποκαλυπτική καταστροφή.

Όλες οι ειδήσεις

Ursula Corbero: Η «Τόκιο» του «Casa de papel» ποζάρει στη Vogue - Εκπληρώνω τα όνειρά μου

Θλίψη στον χώρο της μόδας: Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής Χάρης Χουρμούζης

Ψαρά: Το νησί των «εναλλακτικών» με τις 40 παραλίες είναι πιο παρεξηγημένο από ό,τι πίστευες

Έρχεται το Body Worlds: Έκθεση με πραγματικά σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω πλαστινοποίησης

θεωρίες συνωμοσίαςΚορονοϊόςΓουίλ Σμιθεμβόλιοεμβόλιο κορονοϊόςαντιεμβολιαστικό κίνηματαινία