Σινεμά|12.11.2021 01:30

Leonardo DiCaprio: Θα υποδυθεί τον Τζιμ Τζόουνς, υπεύθυνο για 900 θανάτους στη μαζική αυτοκτονία του Τζόουνσταουν

Newsroom

Σε δημοσίευμα του Deadline επιβεβαιώνεται ότι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio) θα υποδυθεί τον Τζιμ Τζόουνς και ότι η MGM εξασφάλισε συμφωνία για την ταινία

Η νέα ταινία θα εξερευνά πώς ο Τζόουνς ενορχήστρωσε τη μαζική αυτοκτονία στο Τζόουνσταουν που προκάλεσε περισσότερους από 900 θανάτους τον Νοέμβριο του 1978. Ο Τζόουνς ίδρυσε τη θρησκευτική οργάνωση Peoples Temple (Ναός του Λαού) στην Ινδιανάπολη το 1955 με χιλιάδες πιστούς από διάφορες αμερικανικές πολιτείες και έχτισε το Τζόουνσταουν στη Γουιάνα το 1974.

Όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίο Ράιαν και μέλη της αντιπροσωπείας του έφτασαν για να ερευνήσουν το Τζόουνσταουν το 1978, σκοτώθηκαν από τους οπαδούς του Τζόουνς, ο οποίος θεωρείται το μόνο μέλος του Κογκρέσου που σκοτώθηκε στη γραμμή του καθήκοντος στην ιστορία των ΗΠΑ. Μετά τις δολοφονίες, ο Τζόουνς διέταξε στα μέλη της αίρεσης να αυτοκτονήσουν μαζικά πίνοντας ανθρακούχο αναψυκτικό με κυάνιο. Ο σεναριογράφος του Venom, Σκοτ Ρόζενμπεργκ, έγραψε το σενάριο και θα είναι εκτελεστικός παραγωγός με τον Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Ντέιβισον.

Πάνω από 200 παιδιά δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της παράνοιας, ενώ ο Τζόουνς πέθανε αυτοκτονώντας με μία σφαίρα στο κεφάλι. Ο Τζόουνς γεννήθηκε στην Ιντιάνα και ξεκίνησε τον Ναό εκεί στη δεκαετία του 1950. Αργότερα μετακίνησε τον Ναό στην Καλιφόρνια στα μέσα της δεκαετίας του 1960, και απέκτησε φήμη με την κίνηση της έδρας του Ναού στο Σαν Φρανσίσκο στις αρχές του 1970. Το περιστατικό στη Γουιάνα κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες μαζικές αυτοκτονίες στην ιστορία, αν και το πιθανότερο είναι ότι ενέπλεκε αναγκαστική αυτοκτονία ή/και τη δολοφονία, και ήταν η μεγαλύτερη απώλεια της αμερικανικής ζωής πολιτών σε μία μη-φυσική καταστροφή μέχρι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

αίρεσηταινίαΛεονάρντο ΝτιΚάπριο