Σινεμά|08.01.2022 01:30

«Χορεύοντας στη βροχή» για τον Chris Evans - Για τον ρόλο του Gene Kelly συζητάει ο Captain America

Newsroom

Σε συζητήσεις για να υποδυθεί τον θρυλικό ηθοποιό Τζιν Κέλι (Gene Kelly), βρίσκεται ο Κρις Έβανς (Chris Evans). Ο Κέλι πέθανε το 1996 σε ηλικία 83 χρόνων ύστερα από πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη.

Η ταινία, η οποία ακόμη δεν έχει τίτλο, θα βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα του Έβανς, και θα αφηγείται την ιστορία ενός 12χρονου αγοριού που εργάζεται στο MGM Lot και αναπτύσσει μια φανταστική φιλία με τον Τζιν Κέλι, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινία, σύμφωνα με το Deadline.

Ο «Captain America» πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή της ταινίας με τον τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Τζον Λόγκαν, ο οποίος θα γράψει και το σενάριο. Ο Ράιαν Τζόνσον και ο Ραμ Μπέργκμαν, που συνεργάστηκαν με τον Έβανς στην ταινία μυστηρίου «Knives Out» του 2019, θα είναι παραγωγοί της ταινίας.

Ο Τζιν Κέλι που έφυγε από τη ζωή στις 2 Φεβρουαρίου 1996 ήταν Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, χορευτής, χορογράφος, παραγωγός ταινιών και τραγουδιστής.  Οι γνωστότερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι: Βίρα τις Άγκυρες (Ancors Aweigh, 1945), Ο Πειρατής (The Pirate, 1948), Ένας Αμερικανός στο Παρίσι (An American in Paris, 1951), Τραγουδώντας στη βροχή (Singing in the Rain, 1952) το οποίο σκηνοθέτησε ο ίδιος, Μπριγκαντούν (Brigadoon, 1954) και Κληρονομήστε τον Άνεμο (Inherit the Wind, 1960).

Το 1969 σκηνοθέτησε επίσης την Μπάρμπρα Στράιζαντ και τον Γουόλτερ Ματάου στο μιούζικαλ «Αλό!... Ντόλυ» (Hello, Dolly). Ο Κέλι μεσουράνησε στο είδος μιούζικαλ κατά τη δεκαετία του '40 και μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '50, όταν το είδος άρχισε να παρακμάζει. Οι νεωτερισμοί που εισήγαγε απογείωσαν και άλλαξαν ριζικά τη μορφή του χολιγουντιανού μιούζικαλ, κάνοντας το αμερικανικό κοινό να αγαπήσει το μπαλέτο.

Ο ηθοποιός έλαβε Τιμητικό Όσκαρ το 1952 για τα επιτεύγματά του το 1952, ενώ αργότερα τιμήθηκε από το Κέντρο Κένεντι, από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών. Το 1999, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε στην 15η θέση στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

ειδήσεις τώραβιογραφίαΧόλιγουντμιούζικαλταινία