Σινεμά|02.02.2022 12:19

Peter Dinklage: Ο σταρ του Game of Thrones δεν εγκρίνει τους 7 νάνους στη Χιονάτη - Τα έβαλε με τη Disney

Newsroom

H Disney συνεχίζει να μεταφέρει σε live action παλιές αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της, αλλά το τελευταίο της πρότζεκτ, «η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» προκάλεσε την έκρηξη του διασημότερου νάνου της βιομηχανίας του θεάματος, του Πίτερ Ντίνκλατζ (Peter Dinklage). Ο Ντίνκλατζ, μιλώντας στο podcast «WTF» του Μαρκ Μάρον, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την ταινία, κυρίως για το πώς το συγκεκριμένο παραμύθι απεικονίζει τους νάνους.

«Υπάρχει πολλή υποκρισία. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, έμεινα λίγο έκπληκτος όταν ήταν πολύ περήφανοι που πήραν μια Λατίνα ηθοποιό στον ρόλο της Χιονάτης. Αλλά εξακολουθείτε να λέτε την ιστορία της “Χιονάτης και των Επτά Νάνων”. Κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε τι πάτε να κάνετε. Δεν βγάζει νόημα για μένα», δήλωσε ο Ντίνκλατζ.

Και συνέχισε λέγοντας «είσαι προοδευτικός με έναν τρόπο, αλλά μετά συνεχίζεις να φτιάχνεις αυτή τη γελοία ιστορία για επτά νάνους που ζουν μαζί σε μια σπηλιά, τι στο διάολο κάνεις, φίλε; Δεν έχω καταφέρει τίποτα για το πώς προωθώ τον αγώνα μου για την σωστή απεικόνιση; Μάλλον δεν το φωνάζω αρκετά δυνατά. Μόνο αγάπη και σεβασμός στην ηθοποιό και σε όλους τους ανθρώπους που πίστευαν ότι έκαναν το σωστό. Αλλά σκέφτομαι, τι κάνετε;»

Ο Ντίνκλατζ κατέληξε ότι θα ήταν αρκετά χαρούμενος να πουν το παραμύθι αυτό ξανά με μια «τρελή, νέα και προοδευτική ματιά». Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Μαρκ Γουέμπ, ενώ το ρόλο της Χιονάτης θα παίξει η Ρέιτσελ Ζέγκλερ και η Γκαλ Γκαντότ θα ερμηνεύσει την κακιά βασίλισσα.

Ρέιτσελ Ζέγκλερ - Από το West Side Story στον ρόλο της Χιονάτης

Η Ρέιτσελ Ζέγκλερ ήταν μόλις 17 ετών, μαθήτρια λυκείου, όταν πέρασε μαζί με άλλες 30.000 νεαρές ηθοποιούς από οντισιόν για τον ρόλο της Μαρίας στο ριμέικ του «West Side Story» από τον Στίβεν Σπίλμπερ, τον οποίο όπως έγινε μετά γνωστό είχε παίξει και σε θεατρική παράσταση του σχολείου της.  

Γεννημένη στο Νιου Τζέρσι, από μητέρα Κολομβιανή και πατέρα Πολωνό, η νεαρή Αμερικανίδα έκανε αίσθηση όταν ανέβασε στο twitter βίντεο στο οποίο τραγουδούσε το «Shallow», το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι της Lady Gaga (το βίντεο έχει πάνω από 8 εκατ. views). 

 

Η απάντηση της Disney για τους 7 νάνους

Τα γυρίσματα της ταινίας θα αρχίσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2022, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες.

Το στούντιο αποφάσισε να απαντήσει στον Ντίνκλατζ σχετικά με τις ανησυχίες του για τους επτά νάνους. Όπως αναφέρει το Deadline η Disney αναφέρει σε δήλωσή της ότι «για να αποφύγουμε την ενίσχυση των στερεοτύπων από την αρχική ταινία κινουμένων σχεδίων ακολουθούμε μια διαφορετική προσέγγιση με αυτούς τους επτά χαρακτήρες και είμαστε σε διαβουλεύσεις με μέλη της κοινότητας των νάνων».

Η κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», βασισμένη στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, κυκλοφόρησε το 1938 κι έκανε αμέσως επιτυχία. Το 2008 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τη χαρακτήρισε «μία από τις δέκα καλύτερες αμερικανικές ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών». 

ηθοποιόςDisneyΠίτερ ΝτίνκλατζΧιονάτηειδήσεις τώρα