Σινεμά|04.03.2022 07:45

Μάικλ Ντάγκλας: Στον ρόλο του Ρόναλντ Ρίγκαν κατά τη συνάντηση με τον Γκορμπατσόφ μετά το Τσερνόμπιλ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(AP photo)
(AP photo)
(AP photo)
(AP photo)
(AP photo)
(AP photo)
Συνάντηση των 2 πρώην προέδρων το 1992 στο ράντζο του Ρίγκαν στην Καλιφόρνια (AP)

O Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) στην απονομή των Βραβείων SAG, εξέφρασε διακριτικά την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό, βάζοντας στο πέτο ένα μαντίλι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Ο βραβευμένος ηθοποιός παρά τα 77 του χρόνια έχει ένα έξτρα φορτωμένο πρόγραμμα και σύμφωνα με δημοσιεύματα ετοιμάζεται να ερμηνεύσει δύο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες σε δύο πολυαναμενόμενα πρότζεκτ. Τον Βενιαμίν Φρανγκλίνο και τον Ρόναλντ Ρίγκαν

Στον ρόλο του Ρόναλντ Ρίγκαν μετά την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ

Ο Μάικλ Ντάγκλας υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ρίντλεϊ Σκοτ πρόκειται να υποδυθεί μια διάσημη προσωπικότητα της αμερικανικής ιστορίας στη σειρά «Reagan & Gorbachev». Η μίνι σειρά ετοιμάζεται στα τηλεοπτικά στούντιο της Paramount με σκηνοθέτη τον Μάικ Νιούελ, σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ. Ο Ντάγκλας υποδύεται τον Ρόναλντ Ρίγκαν στην ιστορική συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στην ισλανδική πρωτεύουσα (Ρέικιαβικ, 11 Οκρωβρίου 1986) αμέσως μετά την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

Η διάσκεψη κορυφής των ηγετών των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης στο Ρέικιαβικ, με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας ειρήνης, έληξε άδοξα. Δέκα μέρες μετά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζορτζ Σουλτς ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες κατέληξαν σε αδιέξοδο, επειδή ο Γκορμπατσόφ ζήτησε να περιληφθεί στη συμφωνία η διακοπή του «Πολέμου των Άστρων», του αμερικανικού προγράμματος για την ανάπτυξη αντιβαλλιστικών συστημάτων. Συζητήθηκαν το ζήτημα των πυρηνικών όπλων, ο έλεγχος των εξοπλισμών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τη Συνάντηση Κορυφής του Ρέικιαβικ το 1986, το περίφημο σπίτι Χοέβθι υπήρξε το σημείο συνάντησης του Ρόναλντ Ρίγκαν και του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Χτίστηκε το 1909 και στέγασε τον Γάλλο πρόξενο στην Ισλανδία. Εντός του κτιρίου οι σημαίες των Η.Π.Α. και της Σοβιετικής Ένωσης ακόμα κρέμονται διασταυρωμένες, μνημονεύοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός της συνάντησης. Στις μέρες μας το οίκημα χρησιμοποιείται κυρίως για εκδηλώσεις του δήμου της πόλης του Ρέικιαβικ.

«Είναι δύο συναρπαστικές ιστορικές προσωπικότητες, φιγούρες μεγαλύτερες και από τη ζωή. Θέλω να δείξω ποιοι ήταν και γιατί έκαναν ό,τι έκαναν» είχε δηλώσει παλιαότερα ο Ρίντλεϊ Σκοτ στο Hollywood Reporter. «Οι πράξεις τους σμίλεψαν την ιστορία και έστρωσαν τον δρόμο για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου [...] Η φυσική ομοιότητα των ηθοποιών είναι δευτερεύουσα. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η εμφάνιση, όσο η ερμηνεία. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη σωματικότητα. Ο Ρίγκαν ήταν ψηλός και κομψός, ενώ ο Γκορμπατσόφ ήταν στιβαρός σαν παίκτης του ράγκμπι».

Μάικλ Ντάγκλας: Θα υποδυθεί τον Βενιαμίν Φραγκλίνο σύμφωνα με το συνδρομητικό «Apple TV+»

Βασισμένο στο βιβλίο με τίτλο «Ένας μεγάλος αυτοσχεδιασμός: Φράνκλιν, Γαλλία και Γέννηση της Αμερικής» της βραβευμένης με Πούλιτζερ Στέισι Σιφ, η μίνι σειρά, για την οποία έγινε casting τους τελευταίους δύο μήνες, θα είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ των ITV Studios America και Apple Studios.

Σε σκηνοθεσία του Ντικ Βαν Πάτεν (Van Patten), η δραματική σειρά θα εξερευνήσει τη συναρπαστική ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της καριέρας του Βενιαμίν Φραγκλίνου. Σε ηλικία 70 ετών, χωρίς καμία διπλωματική κατάρτιση, ο Φραγκλίνος έπεισε τη Γαλλία -μια απόλυτη μοναρχία- να χρηματοδοτήσει το πείραμα της Αμερικής στη δημοκρατία. Χάρη στη φήμη, το χάρισμα και την εφευρετικότητά του, ο Φραγκλίνος ξεγέλασε Βρετανούς κατασκόπους, Γάλλους πληροφοριοδότες και εχθρούς ενώ παράλληλα σχεδίασε τη γαλλοαμερικανική συμμαχία του 1778 και την ειρήνη με την Αγγλία το l783.

Ο Φραγκλίνος, συντάκτης και υπογράφων τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ήταν ένας από τους εθνοπατέρες των Ηνωμένων Πολιτειών, μια ομάδα Αμερικανών επαναστατών ηγετών που ένωσαν τις δεκατρείς αποικίες, ηγήθηκαν του πολέμου για την ανεξαρτησία από τη Μεγάλη Βρετανία και δημιούργησαν ένα πλαίσιο διακυβέρνησης για τις νέες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σημειωτέον αυτή είναι η τρίτη ιστορική σειρά με πρωταγωνιστή τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, σύμφωνα με το Deadline.

Ρόναλντ ΡίγκανΜάικλ ΝτάγκλαςταινίαΜιχαήλ Γκορμπατσόφειδήσεις τώραΤσερνόμπιλ