Σινεμά|14.07.2022 11:25

Amy Winehouse: Ετοιμάζεται νέα βιογραφική ταινία για την αδικοχαμένη τραγουδίστρια

Newsroom

Η βιογραφική ταινία, με τίτλο «Back to Black», για την ταλαντούχα Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) που έφυγε μόλις στα 27 της χρόνια, είναι στο στάδιο της προετοιμασίας σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety έχοντας την υπογραφή της σκηνοθέτιδας Σαμ Τέιλορ-Γουντ (Sam Taylor-Johnson), γνωστή για το «Fifty Shades of Grey» (50 Αποχρώσεις του Γκρι).

Το ευρωπαϊκό στούντιο Studiocanal τη στηρίζει και σύμφωνα με το Variety η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του casting σε σενάριο Ματ Γκρίνχαλγκ (Matt Greenhalgh), ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Τέιλορ-Τζόνσον στο φιλμ «Nowhere Boy». Για τη σκηνοθέτιδα η ταινία είναι σ' ένα μεγάλο βαθμό ένα «έργο πάθους» για τη στενή της φίλη που έχασε και έχει την πλήρη συγκατάθεση του πατέρα της Μιτς Γουάινχαουζ (Mitch Winehouse). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος συμμετείχε το 2021 στο ντοκιμαντέρ του BBC «Reclaiming Amy», για την συμπλήρωση των 10 χρόνων από τον θάνατο της.

Η ταλαντούχα Έιμι Γουάινχαουζ, τους τελευταίες μήνες της ζωής της, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Στις 23 Ιουλίου 2011, η διάσημη τραγουδίστρια πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στο σπίτι της στο Βόρειο Λονδίνο. Μετά τον θάνατό της, το δεύτερο και τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο «Back To Black», έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα. Προτάθηκε για έξι υποψηφιότητες των βραβείων Γκράμι και κέρδισε πέντε βραβεία.

Η Γουάινχαουζ, γνωστή για τις επιτυχίες της, όπως «Rehab» και «You Know I'm No Good» κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το «Frank» και το «Back to Black», το οποίο της χάρισε έξι βραβεία Grammy.

Lana Del Rey: Σκέφτηκε να εγκαταλείψει τη μουσική μετά τον θάνατο της Γουάινχαουζ

Η Lana Del Rey αποκάλυψε πως σκέφτηκε για λίγο να σταματήσει ν' ασχολείται με τη μουσική, μετά τον θάνατο της Έιμι Γουάινχαουζ. Η τραγουδίστρια εξήγησε ότι έλαβε την πρώτη κριτική για τη μουσική της, την ίδια ημέρα που η Γουάινχαουζ πέθανε.

«Είχα για 10 δευτερόλεπτα το αίσθημα του ενθουσιασμού και μετά στις ειδήσεις παντού, σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, ήταν ότι η Έιμι είχε πεθάνει στα πρώτα της βήματα και είπα ΟΧΙ» ανέφερε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια - τραγουδοποιός σε συνέντευξή της στο μουσικό περιοδικό mojo.

«Όλοι με παρακολουθούσαν, γοητεύτηκαν, αλλά προσωπικά ένιωθα ότι δεν ήθελα καν να τραγουδήσω πια» είπε η τραγουδίστρια. Στην ίδια συνέντευξη, η Del Rey εξήγησε πως της άρεσε η ανωνυμία της στην αρχή της καριέρας της, προτού γίνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Lana Del Rey, η οποία φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού αποκάλυψε επίσης ότι έχει ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με διασκευές κάντρι τραγουδιών.

Τον περασμένο μήνα η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε το νέο της single «Chemtrails Over The Country Club», το τραγούδι του πολυαναμενόμενου, έβδομου άλμπουμ της με τον ίδιο τίτλο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Power Pass: Ξεκινά την Παρασκευή η καταβολή του επιδόματος ρεύματος - Αναρτήθηκαν τα ποσά

Μάγεψε η υπερπανσέληνος στον ουρανό - Εντυπωσιακές εικόνες από το Φεγγάρι του Ελαφιού

Αττική Οδός: Στο τραπέζι η ακριβότερη διέλευση τις ώρες αιχμής - Επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ

Σοκαριστική πράξη βίας στην Κύπρο: Άντρας κλώτσησε γυναίκα με βρέφος στην αγκαλιά της

Αμμώδης, με ζεστά νερά και μηδαμινό κόστος: Η παραλία-όνειρο 50’ μακριά από την Αττική είναι το θερινό όνειρο των Αθηναίων

Η Λάνα Ντελ Ρέι (Lana Del Rey) αποκάλυψε ότι σκέφτηκε για λίγο να σταματήσει να ασχολείται με τη μουσική, μετά τον θάνατο της Έιμι Γουάινχαουζ. Η τραγουδίστρια εξήγησε ότι έλαβε την πρώτη κριτική για τη μουσική της, την ίδια ημέρα που η Γουάινχαουζ πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, τον Ιούλιο του 2011 σε ηλικία 27 ετών.

 
AD
AD
AD
AD
AD
AD

«Είχα για 10 δευτερόλεπτα το αίσθημα του ενθουσιασμού και μετά στις ειδήσεις παντού, σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, ήταν ότι η Έιμι είχε πεθάνει στα πρώτα της βήματα και είπα ΟΧΙ» ανέφερε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός σε συνέντευξή της στο μουσικό περιοδικό mojo.

50 Αποχρώσεις του ΓκριΈιμι Γουάινχαουζτραγουδίστριαβιογραφίαειδήσεις τώρα