Σινεμά|12.09.2022 16:00

Lion King: Το prequel της Disney για την ιστορία του πατέρα του Simba, Mufasa

Newsroom

Τη συνέχεια του «Βασιλιά των Λιονταριών», με τον επίσημο τίτλο «Mufasa: The Lion King», «Μουφάσα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» ανακοίνωσε η Disney στην D23 Expo 2022 την Παρασκευή,  με τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση να έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά αποκλειστικά πλάνα της ταινίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2024.

Πρόκειται για την prequel ταινία, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Μπάρι Τζέικινς, βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των «Moonlight» και «If Beale Street Could Talk».

Η πλοκή της ταινίας

Η ταινία θα εστιάζει στην ιστορία του Μουφάσα, πατέρα του Σίμπα και θα απαντήσει στο ερώτημα, πώς ο Μουφάσα έγινε ο ηγέτης των Pridelands. Τον νεαρό Μουφάσα, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα, θα υποδυθεί ο Άαρον Πιερ και τον Τάκα, ο οποίος θα γίνει ο σατανικός Σκαρ, θα τον υποδυθεί ο Κέβιν Χάρισον.

Επίσης ο Τζέκινς επιβεβαίωσε ότι επιστρέφουν οι Μπίλι Άιχνερ και Σεθ Ρότζερ στους ρόλους των Τιμόν και Πούμπα για το φιλμ. Το επίσημο teaser trailer κυκλοφόρησε ήδη στο YouTube.

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο Jenkins μίλησε για το τι σημαίνει να είσαι βασιλιάς και τι χρειάζεται: «Μεγάλωσα με αυτούς τους χαρακτήρες, σημαίνουν τόσα πολλά για μένα. Νομίζω ότι η δουλειά που έκανε ο Jeff Nathanson, ο σεναριογράφος, και η επιστροφή στην πραγματικότητα βοηθάει τα παιδιά και όλους όσους αγάπησαν την ιστορία αυτή, να καταλάβουν τι χρειάζεται. Οι βασιλιάδες δεν γεννιούνται, δεν γίνονται. Πρέπει να γίνουν αυτό που είναι μέσα από μια σειρά γεγονότων με τα οποία πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν. Έτσι, από αυτή την άποψη, ταιριάζει πολύ καλά με ό,τι άλλο έχω κάνει. Οπότε δεν αισθάνομαι καμία πίεση, απλά θέλω να κάνω καλή δουλειά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Βασιλιάς των Λιονταριών»ειδήσεις τώραLion KingταινίαDisney