Σινεμά|17.10.2022 12:11

The Crown: Oργή από το παλάτι για τα νέα επεισόδια της σειράς - «Aπεχθής» και «σκόπιμα επιζήμια»

Newsroom

Την οργή των βρετανικών ανακτόρων φέρεται να αντιμετωπίζει το Νetflix σχετικά με τον νέο κύκλο επεισοδίων της επιτυχημένης σειράς «The Crown» που θα αναφέρεται στις τελευταίες ώρες της Νταϊάνα.

Η 5η σεζόν της επιτυχημένης σειράς η οποία έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί από το παλάτι θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα (9 Noεμβρίου).

Η σειρά βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με επικρίσεις για άλλες σκηνές που θα προβληθούν όπως η παρουσίαση του βασιλιά Καρόλου ως άπιστου ραδιούργου που συνωμοτούσε εναντίον της μητέρας του αλλά και το «ειδύλλιο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Mail και της Sun, βασιλικός εμπειρογνώμονας και επίσημος βιογράφος της βασιλομήτωρ, χαρακτήρισε τη σειρά ως «απεχθή» και «σκόπιμα επιζήμια» αναφερόμενος στη σκηνή όπου ο πρίγκιπας Κάρολος λέει στη βασίλισσα ότι θα έπρεπε να την «ρίξουν.. στη φυλακή» επειδή είναι «κακή μητέρα».

Από την πλευρά του το Netflix ανάφερε ότι η σειρά δεν αποτυπώνει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά είναι προϊόν μυθοπλασίας. Επιμένει πως ο θάνατος της Νταϊάνα στο Παρίσι δεν θα παρουσιαστεί στον νέο κύκλο.

Πηγή από τα γυρίσματα φέρεται να δήλωσε στην Sun: «Η σειρά πάντα προσπαθούσε να παρουσιάσει μια φανταστική εκδοχή της βασιλικής ιστορίας με όσο το δυνατόν περισσότερη ευαισθησία. Αλλά τελευταία, καθώς τα πράγματα πλησιάζουν στο σήμερα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία».

«Βαρέλι με ανοησίες» χαρακτήρισε τη σειρά o πρώην πρωθυπουργός Σερ Τζον Μέιτζορ

Ο Σερ Τζον Μέιτζορ κατακεραύνωσε το The Crown του Netflix, χαρακτηρίζοντάς το «βαρέλι με ανοησίες», εν μέσω ανησυχιών ότι η επερχόμενη σεζόν μπορεί να βλάψει τη φήμη του βασιλιά Καρόλου.

Μια φημολογούμενη ιστορία στην οποία ο πρίγκιπας της Ουαλίας καλεί τον Ταγματάρχη σε μια συνάντηση και σχεδιάζει κρυφά να εκδιώξει τη βασίλισσα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία. Σε μια άλλη φημολογούμενη σκηνή, ο Ταγματάρχης και η σύζυγός του Dame Norma μιλούν για τη βασιλική οικογένεια με απαξιωτικούς όρους.

Όπως αναφέρει το radiotimes.com, σε δήλωση που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου (15 Οκτωβρίου), εκπρόσωπος του Ταγματάρχη δήλωσε: «Ο σερ Τζον δεν έχει συνεργαστεί -με κανέναν τρόπο- με το The Crown. Ούτε τον προσέγγισαν ποτέ για να ελέγξει τα γεγονότα σε υλικό σεναρίου σε αυτή ή σε οποιαδήποτε άλλη σειρά. Οι συζητήσεις μεταξύ του μονάρχη και του πρωθυπουργού είναι εντελώς ιδιωτικές και -για τον σερ Τζον- θα παραμείνουν πάντα έτσι».

Οι αναφερόμενες πλοκές, οι οποίες φέρονται να περιλαμβάνουν φανταστικό διάλογο μεταξύ του Ταγματάρχη και της εκλιπούσας Βασίλισσας, περιγράφηκαν ως «τίποτα άλλο από επιζήμια και κακόβουλη μυθοπλασία» και «ένα βαρέλι ανοησιών που πλασάρονται για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να προσφέρουν μέγιστο - και εντελώς ψευδή - δραματικό αντίκτυπο». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε ποτέ καμία συζήτηση μεταξύ του Σερ Τζον και του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας για ενδεχόμενη παραίτηση της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ Β' - ούτε τέθηκε ποτέ ένα τέτοιο απίθανο και ανάρμοστο θέμα από τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας (ή τον Σερ Τζον)».

Επικρίσεις για την απεικόνιση της συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC Panorama

Οι παραγωγοί της σειράς The Crown δέχονται επικρίσεις για την απεικόνιση της διαβόητης συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC Panorama παρά την επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Οι επικριτές είναι εξοργισμένοι που το Netflix θα αναπαραστήσει στην πέμπτη σεζόν αποσπάσματα της συνάντησης που είχε η Νταϊάνα με τον δημοσιογράφο Martin Bashir το 1995.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί άλλο ένα αρνητικό της σειράς που έχει ήδη κατηγορηθεί για την επινόηση σκηνών και τη διαστρέβλωση γεγονότων σε βάρος της βασιλικής οικογένειας. Ο βασιλικός βιογράφος Hugo Vickers δήλωσε: «Το The Crown ήταν σταθερά ανέντιμο από την πρώτη μέρα. Διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, συνδυάζουν περιστατικά που λίγο πολύ συνέβησαν για να δημιουργήσουν κάτι που σίγουρα δεν συνέβη. Το γεγονός ότι εστιάζουν στην απαξιωμένη συνέντευξη του Panorama με την Νταϊάνα, παρά τη ρητή επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, και ενώ το BBC έχει υποσχεθεί να μην την προβάλει ποτέ ξανά, είναι ενδεικτικό της κατάστασης και του πόσο χαμηλά έχουν φτάσει».

Μια ανεξάρτητη έρευνα διαπίστωσε ότι ο Μπασίρ εξαπάτησε την Νταϊάνα για να πάρει τη συνέντευξη, την οποία είδαν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, και στη συνέχεια είπε ψέματα στους διευθυντές του BBC. Έβαλε έναν γραφίστα του BBC να φτιάξει πλαστές τραπεζικές καταστάσεις που φαινόταν να δείχνουν πληρωμές από έναν όμιλο εφημερίδων σε έναν πρώην υπάλληλο του Earl Spencer, αδελφού της Νταϊάνα. Η έρευνα ανέφερε ότι αυτό έγινε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόμη, ώστε να συστήσει τον Μπασίρ στην Νταϊάνα.

Εννοείται ότι το Netflix, το οποίο έχει επιλέξει τον Prasanna Puwanarajah στο ρόλο του Bashir, θα δείξει πώς ο απαξιωμένος δημοσιογράφος έπεισε την Diana να δώσει τη συνέντευξη. Αλλά για να αφηγηθεί την ιστορία, θα αναπαραστήσει αυτό που μια πηγή - σύμφωνα με την Daily Mail - αποκάλεσε «αποσπάσματα» από την εμφάνιση της Νταϊάνα στο Panorama. Ωστόσο, οποιαδήποτε αναφορά στη συνέντευξη, ακόμη και αν είναι επικριτική για τον Μπασίρ, είναι πιθανό να μην είναι αρεστή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο 5ος κύκλος του The Crown ξεκινά το 1991 και μια βασική γραμμή της πλοκής είναι η επιδείνωση της σχέσης μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου, τον οποίο υποδύεται ο Dominic West, και της Diana, την οποία υποδύεται η Elizabeth Debicki από το The Night Manager. Η Debicki αναφέρθηκε στον ρόλο της χαρακτηρίζοντάς τον «προνόμιο και τιμή»: «Το πνεύμα της πριγκίπισσας Diana, τα λόγια και οι πράξεις της ζουν στις καρδιές τόσων πολλών ανθρώπων. Είναι πραγματικό προνόμιο και τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή την αριστουργηματική σειρά, η οποία με έχει καθηλώσει απόλυτα από το πρώτο επεισόδιο».

Εννοείται ότι το Netflix, το οποίο έχει επιλέξει τον Prasanna Puwanarajah στο ρόλο του Bashir, θα δείξει πώς ο απαξιωμένος δημοσιογράφος έπεισε την Diana να δώσει τη συνέντευξη. Αλλά για να αφηγηθεί την ιστορία, θα αναπαραστήσει αυτό που μια πηγή - σύμφωνα με την Daily Mail - αποκάλεσε «αποσπάσματα» από την εμφάνιση της Νταϊάνα στο Panorama. Ωστόσο, οποιαδήποτε αναφορά στη συνέντευξη, ακόμη και αν είναι επικριτική για τον Μπασίρ, είναι πιθανό να μην είναι αρεστή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαειδήσεις τώραNetflixΒασίλισσα ΕλισάβετThe Crown