Σινεμά|16.02.2023 22:56

Bruce Willis: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια ο γνωστός ηθοποιός

Newsroom

Ο Μπρους Γουίλις (Bruce Willis) διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD), όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο 67χρονος ηθοποιός διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2022 με αφασία, μια πάθηση που επηρεάζει τον εγκέφαλο και προκαλεί δυσκολία στη γλώσσα και την ομιλία, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την υποκριτική.

Τη δήλωση για την εξέλιξη της κατάστασής του υπογράφουν η νυν σύζυγός του, Έμα Χέμινγκ Γουίλις, και η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ, καθώς και τα παιδιά του Ρούμερ, Σκάουτ, Ταλούλα, Μέιμπελ και Έβελιν.

«Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει προχωρήσει και πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).  Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση που επιτέλους έχουμε μια σαφή διάγνωση».

 

Τι προκαλεί η μετωποκροταφική άνοια

Το NHS δήλωσε ότι η FTD προκαλεί αλλαγές στην προσωπικότητα, τη συμπεριφορά, τη γλώσσα και την κίνηση, λόγω των περιοχών του εγκεφάλου που επηρεάζει, το μπροστινό και τα πλαϊνά μέρη του εγκεφάλου.

Όπως και με άλλες μορφές άνοιας, η έναρξη της νόσου είναι αρχικά αργή, αλλά σταδιακά επιδεινώνεται.

Ο Γουίλις είχε δεχθεί «ένα ξεχείλισμα αγάπης και συμπόνιας» τους τελευταίους δέκα μήνες από τότε που η οικογένειά του αποκάλυψε τη διάγνωση της αφασίας του. «Η γενναιοδωρία του πνεύματός σας ήταν συγκλονιστική και είμαστε τρομερά ευγνώμονες γι' αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η οικογένεια ελπίζει ότι με τη δημοσιοποίηση της κατάστασης του Γουίλις θα τραβήξει την προσοχή του κοινού στην FTD, για την οποία δεν υπάρχουν προς το παρόν θεραπείες.

«Καθώς η κατάσταση του Bruce εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η όποια προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτή την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».

Η οικογένεια ελπίζει ότι η κατανόηση και ο σεβασμός που θα δείξει το κοινό «θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε τον Μπρους να ζήσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ζωή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπρους Γουίλιςειδήσεις τώραηθοποιόςάνοια