Σινεμά|26.03.2023 22:33

Avatar 3: Δύο νέες φυλές Na'vi έρχονται στο τρίτο μέρος του franchise - Τι αποκάλυψε ο παραγωγός Jon Landau

Newsroom

Δύο ταινίες μετά την έναρξη ενός προγραμματισμένου franchise πέντε ταινιών, ο κόσμος του Avatar είναι ήδη ένα από τα πιο τολμηρά και ευφάνταστα παραδείγματα δημιουργίας ενός κινηματογραφικού κόσμου μετά το Star Wars του George Lucas. Η πρώτη ταινία μας συστήνει την Pandora, τον ζωντανό εξωγήινο δορυφόρο με το πλούσιο και αλληλένδετο οικοσύστημα, και τα ιθαγενή ανθρωποειδή του, γνωστά ως Na'vi. Συγκεκριμένα, η φυλή Omatikaya, μια φυλή ψηλών, έξυπνων μπλε ανθρώπων που διατηρούν τη σύνδεσή τους με τη θεά Eywa και εξερευνούν τις κορυφές των δέντρων και τους ουρανούς. Όμως η συνέχεια της ταινίας, Avatar: The Way of Water, μας μεταφέρει από τη φύση και τα δέντρα στους ωκεανούς, με τη φυλή Metkayina να ανοίγει τον κόσμο σε ένα εντελώς νέο οικοσύστημα.

Με το Avatar 3, το οποίο φέρεται να ονομάζεται The Seed Bearer, για άλλη μια φορά οι θεατές θα γνωρίσουν νέες φυλές της Pandora. Αλλά δεν είναι μόνο μία νέα φυλή Na'vi που θα παρουσιαστεί στο Avatar 3, αλλά δύο.

Ο  Τζέιμς Κάμερον (James Cameron) έχει πει ότι το Avatar 3 θα εξερευνήσει τη φωτιά (όπως το «The Way of Water» εξερεύνησε τις θάλασσες της Pandora), παρουσιάζοντας στο κοινό τους Ash People, μια φυλή που ο Cameron αφήνει να εννοηθεί ότι θα έχει έναν πιο ανταγωνιστικό ρόλο από αυτούς που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα. Αλλά σε μια ειδική εκδήλωση της Lightstorm Entertainment του James Cameron, ο παραγωγός Jon Landau αποκάλυψε ότι «θα γνωρίσουμε τουλάχιστον δύο φυλές στην επόμενη ταινία».

Με αφορμή την επερχόμενη ψηφιακή κυκλοφορία του Avatar: The Way of Water, η ομάδα πίσω από το Avatar έψαξε τα πάντα γύρω από την τεχνολογική καινοτομία και την ολοένα και πιο εκτεταμένη κατασκευή του κόσμου του franchise. Στην εκδήλωση, ο παραγωγός Jon Landau αποκάλυψε μερικές βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την πολυαναμενόμενη τρίτη ταινία.


Ο Landau δήλωσε ότι κάθε μία από τις επερχόμενες ταινίες του franchise προορίζεται να είναι η δική της «αυτόνομη ταινία», όπου «σε κάθε ταινία, εισάγουμε νέους βιότοπους και νέους πολιτισμούς, και επειδή εισάγουμε νέους πολιτισμούς, έχουμε νέους χαρακτήρες». Διευκρίνισε ότι «επειδή εισάγουμε έναν νέο πολιτισμό δεν σημαίνει ότι χάσαμε έναν παλιό, θα μείνουν μαζί μας» και συνέχισε να προϊδεάζει το κοινό για το τι πρόκειται να έρθει όταν το «Avatar: The Seed Bearer» βγει στις αίθουσες τον επόμενο χρόνο. Εκτός από τις δύο φυλές που θα παρουσιαστούν στο επόμενο Avatar, το franchise θα επεκταθεί «πολιτισμικά και θα συνεχίσει να επεκτείνεται καθώς προχωράμε».

Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να ιντριγκάρει τους οπαδούς του «Avatar: The Way of Water» σχετικά με τις επόμενες ταινίες είναι ότι, όπως η φυλή Metkayina διαθέτει ξεχωριστές φυσικές εξελικτικές προσαρμογές για το οικοσύστημά της, θα δούμε περισσότερες προσαρμογές σε διαφορετικά περιβάλλοντα όσο εξελίσσεται η ιστορία.

«Δεν πρόκειται να σας πω πού θα δούμε διαφορετικά φυσικά [χαρακτηριστικά]», εξήγησε ο Landau, αλλά «θα υπάρξουν διαφορετικές φυσικές απεικονίσεις των πολιτισμών στην Pandora καθώς προχωράμε στη σειρά», συνεχίζοντας την παράδοση της παρουσίασης της περιβαλλοντικής προσαρμοστικότητας των ποικίλων πολιτισμών. Επιπλέον, στις επόμενες ταινίες «θα [υπάρχουν] επίσης, όπως κάναμε με τους Metkayina και τους Omatikaya, διαφορετικά χρώματα δέρματος, επειδή αυτό είναι μέρος του κόσμου μας, [και] βλέπουμε αυτό που κάνουμε ως μια μεταφορά για τον κόσμο μας».

Οι θεατές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2024 για να γνωρίσουν αυτές τις νέες φυλές και να δουν τις νέες τοποθεσίες της Pandora, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε μια βαθύτερη εικόνα για την οικοδόμηση του κόσμου του Avatar: The Way of Water ξεκινώντας από την ψηφιακή έκδοση με τα ειδικά χαρακτηριστικά η οποία κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το Avatar: The Way of Water κυκλοφορεί ψηφιακά στις 28 Μαρτίου, ενώ το Avatar 3 αναμένεται να έρθει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου 2024.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζέιμς ΚάμερονταινίαAvatarκινηματογράφοςAvatar 2