Σινεμά|28.06.2019 10:50

Μπίλι Ντράγκο: Πέθανε ο «κακός» από τους «Αδιάφθορους» του Ντε Πάλμα (vid)

Newsroom

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, ο «κακός» του σινεμά και της αμερικανικής τηλεόρασης, Μπίλι Ντράγκο (Billy Drago).

Ο ηθοποιός Μπίλι Ντράγκο που το κοινό γνώρισε μέσα από τον ρόλο του στην ταινία «Οι αδιάφθοροι» του Μπράιαν Ντε Πάλμα (1987), κατέληξε έπειτα από επιπλοκές που του προκάλεσε εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Γουίλιαμ Γιουτζίν Μπάροους, ωστόσο επέλεξε το Μπίλι Ντράγκο, όταν διαπίστωσε πως υπήρχε και άλλος ηθοποιός με το επίθετό του στην Ένωση Αμερικανών Ηθοποιών. Χρησιμοποίησε το επίθετο της μητέρας του, η οποία είχε τσιγγάνικες και ρουμάνικες καταβολές. Ο πατέρας του, επίσης ηθοποιός, είχε ρίζες ινδιάνικες ρίζες από τη φυλή των Απάτσι.

Η βραχνή φωνή, το σαρδόνιο χαμόγελο και η ψηλόλιγνη χαρακτηριστική φιγούρα του τον καθιέρωσαν σε ρόλους νονών της νύχτας, δολοφόνων, ακόμη και υπερφυσικών πλασμάτων που σκοπό είχαν να προκαλέσουν πόνο και δυστυχία. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, κάνοντας μια σειρά από εμφανίσεις σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές.

Τη δεκαετία του ‘80 ίσως έγινε περισσότερο γνωστός για τις εμφανίσεις του ως μεγαλέμπορου ναρκωτικών ονόματι Ραμόν Κότα στις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Τσακ Νόρις, «Η ώρα του γερακιού» (1985), «Ο ήρωας και ο δολοφόνος» (1988) και «Δύναμη Δέλτα 2: Σε μια Αποστολή Χιλίων Κινδύνων» (1990).

Εκτός από τον ρόλο του γκάνγκστερ στην ταινία του Ντε Πάλμα, ο Μπίλι Ντράγκο εμφανίστηκε και στην ταινία του Κλιντ Ίστγουντ, «Σιωπηλός Καβαλάρης» το 1985. Ο ηθοποιός που ξεκίνησε την καριέρα του ως κασκαντέρ, εμφανίστηκε αναλαμβάνοντας μικρούς και μεγαλύτερους ρόλους σε περισσότερες από 100 ταινίες.

Ήταν ο δαίμονας «Μπάρμπας» στις «Μάγισσες»

Για τους λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς Charmed ή «Μάγισσες», όπως μεταφράστηκε στην Ελλάδα, ο Μπίλι Ντράγκο ενσαρκώνει έναν από τους πιο επιτυχημένους «κακούς» της αμερικανικής σειράς φαντασίας. Η σειρά βασίστηκε στις ζωές των τριών αδερφών Χάλιγουελ, Πρου (Σάνεν Ντόχερτι), Πάιπερ (Χόλι Μαρί Κόμπς) και Φίμπι (Αλίσα Μιλάνο), ή αλλιώς των «Μαγευτικών». Στο φινάλε του τρίτου κύκλου της σειράς η Πρου πεθαίνει, και τη θέση της παίρνει, στον τέταρτο κύκλο, η τέταρτη χαμένη αδερφή, η Πέιτζ Μάθιους (Ρόουζ Μακ Γκάουαν). Ο Μπίλι Ντράγκο έπαιξε τον ρόλο του Μπάρμπας, ενός δαίμονα που μπορούσε να ελέγξει τον φόβο και έτσι σκότωνε τα θύματά του. Η επιτυχία του ρόλου ήταν τέτοια, που ο πανίσχυρος δαίμονας έκανε γκεστ εμφανίσεις σε τέσσερις σεζόν.  

Μπίλι ΝτράγκοΧόλιγουντ