Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Φινάλε με το Όσκαρ των κοριτσιών του Αφγανιστάν
NewsroomΑπό το Αφγανιστάν ως το Χόλιγουντ και τη Θεσσαλονίκη, η διαδρομή της Κάρολ Ντάισινγκερ υπήρξε μεγάλη γι' αυτό και το βραβευμένο με το χρυσό αγαλματίδιο της Αμερικανικής Ακαδημίας ντοκιμαντέρ της αποτελεί μεγάλο ατού για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα το παρουσιάσει στη λήξη του την Κυριακή 15 Μαρτίου. Η σκηνοθέτις θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει για την συγκινητική, γεμάτη χιούμορ, ιστορία χειραφέτησης που έκανε θραύση όπου κι αν προβλήθηκε.
Μια ταινία για την ελευθερία, μια επιστολή αγάπης στα γενναία κορίτσια στο Αφγανιστάν. Η ζωή για αυτά είναι κάθε άλλο παρά ρόδινη: έχουν να αντιμετωπίσουν τις αμέτρητες απαγορεύσεις που επιβάλλουν ο θρησκευτικός φανατισμός και οι πατριαρχικές αντιλήψεις. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί θαρραλέες δασκάλες στην Καμπούλ, οι οποίες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΜΚΟ Skateistan, βοηθούν μια ομάδα κοριτσιών από υποβαθμισμένες γειτονιές να μάθουν ανάγνωση, γραφή και... σκέιτμπορντ, αποκτώντας τα πιο ισχυρά όπλα: πίστη στον εαυτό τους και αυτοσεβασμό.
Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:
- Θα μπορούσε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά; Η πληγωμένη Τεχεράνη και η ανατροπή σε όσα γνωρίζαμε
- Ο Τσελέντης προειδοποιεί: Δυστυχώς η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
- Ο «καταραμένος» θησαυρός, το ναυάγιο και η φυλακή: Η συναρπαστική ιστορία του Τόμι Τόμπσον που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος
- Σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων: Η παράξενη νευρολογική διαταραχή που είναι πιο συχνή στα παιδιά