Σινεμά|06.03.2020 11:39

Ο Τομ Χανκς ρίχνει βόμβες στα ναζιστικά υποβρύχια: Τρέιλερ για το «Greyhound»

Άντα Δαλιάκα

Η πολυαναμενόμενη πολεμική περιπέτεια «Greyhound» έχει το πρώτο της μεγαλοπρεπές τρέιλερ με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Τομ Χανκς (το τρίτο του κινηματογραφικό σενάριο καθώς έχει γράψει και τα σενάρια των δραματικών κομεντί That Thing You Do! και Η περίπτωση Λάρι Κράουν) να υπόσχεται ότι θα στείλει την «κόλαση από ψηλά» στα ναζιστικά υποβρύχια.

Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Σ. Σ. Φόρεστερ «The Good Shepherd», ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Άαρον Σνάιντερ. Στο πλευρό του Τομ Χανκς συμπρωταγωνιστούν οι Στίβεν Γκρέιαμ, Ρομπ Μόργκαν και Ελίζαμπεθ Σου.

Η πλοκή μας βάζει στην κόλαση των πρώτων ημερών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς ένας στόλος 37 πολεμικών πλοίων των συμμαχικών δυνάμεων με αρχηγό τον διοικητή Έρνεστ Κράουζε διασχίζει τα επικίνδυνα ύδατα του Βορείου Ατλαντικού έχοντας στο κατόπι του υποβρύχια των ναζί που μπορούν να «χτυπήσουν» ανά πάσα στιγμή.

Το τρέιλερ ανοίγει με τον Χανκς να προσεύχεται πριν σαλπάρει με το πολεμικό πλοίο «Greyhound». Στη συνέχεια αποκαλύπτει στο πλήρωμά του ότι αυτή είναι η πρώτη του διέλευση από τον Ατλαντικό, ενώ γρήγορα διαπιστώνουν ότι εισέρχονται σε αχαρτογράφητη περιοχή όπου δεν μπορούν να έχουν κάλυψη από την στρατιωτική αεροπορία για τις επόμενες πέντε ημέρες…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τομ Χανκς μάχεται στο μέτωπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η αριστουργηματική περιπέτεια του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» (1998) ήταν το βάπτισμα του πυρός για τον βραβευμένο με δύο Όσκαρ ηθοποιό, ενώ ο ίδιος συνέχισε να κρατάει τη δράση ζωντανή ως παραγωγός με τις πολυβραβευμένες μίνι σειρές «Band Of Brothers» (2001) και The Pacific (2010).

Το Greyhound θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου 2020 (το στούντιο της Sony Pictures μόλις ανακοίνωσε ότι μεταθέτει την αρχική ημερομηνία εξόδου της ταινίας κατά πέντε βδομάδες, από τον Μάιο στον Ιούνιο).

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας:

GreyhoundΒ' Παγκόσμιος ΠόλεμοςΤομ Χανκς