Πολιτισμός|07.10.2020 16:35

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καλλιτέχνες ζητούν δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα

Newsroom

Μια λυτρωτική για την κοινωνία απόφαση πάρθηκε σήμερα! Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους πρώην βουλευτές και τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής για τη διεύθυνση και την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τις τελευταίες μέρες πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες τοποθετήθηκαν αναφορικά με την τεράστια σημασία της καταδίκης της Χρυσής Αυγής. Ο κόσμος του πολιτισμού ζητεί δικαιοσύνη για να κλείσει αυτή η σελίδα ντροπής που άνοιξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ανάμεσά τους η Λίνα Νικολακοπούλου δήλωσε: «Εύχομαι ιστορικά η απόφαση που θα βγει να δημιουργήσει μια καινούργια ισορροπία στην πολιτική μας ζωή και να έχει θάρρος και φως. Εαν ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που συντάσσονται με τάγματα εφόδου, καλό θα ήταν η χώρα να ξέρει τι ποσοστό είναι αυτό και να βρει τρόπους να εξυγιάνει τη συλλογική ζωή ... και αυτό είναι ευθύνη των πολιτικών».

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έγραψε: «Επιτέλους, ο ελληνικός λαός περιμένει την κρίση της δικαιοσύνης, ελπίζοντας στην καταδίκη των δολοφόνων του Φύσσα και της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μιας ναζιστικής οργάνωσης που μόλυνε και μολύνει με την παρουσία της όλη τη δημοκρατική Ελλάδα».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης είπε: «Θα είναι ένα πολύ σημαντικό χτύπημα για τους φασίστες να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή και να διαιωθεί η μνήμη του παύλου Φύσσα και των άλλων ανθρώπων που χάθηκαν ή σακατεύτηκαν. Δεν ξεμπερδεύουμε με τον φασισμό απλώς ελπίζουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της». Και η Νατάσσα Μποφίλιου με ανάρτησή της ανέφερε: «Ο Παύλος πέθανε από χέρι φασίστα».

Έξω από το εφετείο βρέθηκε και ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος δήλωσε: «Η φράση κλειδί είναι: εγκληματική οργάνωση που με μαφιόζικες νοοτροπίες ενδύεται πολιτικό ένδυμα και παριστάνει ένα κομμάτι που μπορεί να το ανεχθεί η δημοκρατία. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά μας γιατί πολλοί δεν καταλαβαίνουν. Κάποιοι άνθρωποι από αφέλεια ή άνθρωποι ανιστόρητοι δεν αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό που συμβαίνει γύρω τους».

Ο Γιώργος Νταλάρας συνέχισε λέγοντας: «Δεν μιλάμε για την ιδεολογία. Μπορούμε να σχολιάζουμε ό,τι θέλουμε για την ιδεολογία τους. Δεν θέλουμε δε να τους εκδικηθούμε, όπως έκαναν εκείνοι στους παππούδες μας που γέμισαν τα ξερονήσια. Έχει αλλάξει η εποχή. Θέλουμε να τους αντιμετωπίσουμε με βάση τη δημοκρατία και το δημόσιο αίσθημα που λέει ότι τέτοια συμπτώματα πρέπει να χτυπιούνται στη γέννησή τους.

δίκη Χρυσής ΑυγήςΠαύλος ΦύσσαςΝατάσσα ΜποφίλιουΜίλτος ΠασχαλίδηςΧρυσή Αυγή