Πολιτισμός|21.09.2023 20:50

Μάρω Δούκα: «Θα ψηφίσω Εφη Αχτσιόγλου»

Newsroom

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η βραβευμένη συγγραφέας, Μάρω Δούκα, ενήμερωσε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι θα ψηφίσει Εφη Αχτσιόγλου στις ερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχα ψηφίσει την περασμένη Κυριακή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αυτονόητο και λογικό τούτη την Κυριακή να ψηφίσω την 'Εφη Αχτσιόγλου. Να το πω κι αλλιώς, ο Ευκλείδης και η Εφη εκπροσωπούν την Αριστερά που σέβεται τον εαυτό της, τη δημοκρατική Αριστερά, την αριστερά που επιμένει να αντιστέκεται με ιδέες, αξίες και αρχές στο πλευρό της κοινωνίας κι  ας είναι και δεύτερη, ακόμη και τρίτη. Άλλο ο στείρος πρωταθλητισμός και άλλο ο αγώνας-μαγιά  για το αύριο. Και παρακαλώ όχι σχόλια» έγραψε. 

 

«Δεν παίζουμε με την πολιτική»

Η Έφη Αχτσιόγλου, εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 όπου, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών τόνισε πως, «έχω πολιτικό σχέδιο και εμπειρία. Η ουσία της πολιτικής μετράει, πρέπει να εμπιστευόμαστε τα στοιχεία και όχι στα τυφλά κάποιον που λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Όπως είπε, «δε φέρω εγώ το βάρος της απόδειξης για τον ενωτικό μου χαρακτήρα. Η ενότητα είναι αναγκαία για προχωρήσουμε μπροστά». Η υποψήφια πρόεδρος, ερωτώμενη για τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε πως, «είναι σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και αμοιβαίας συνεργασίας. Ήμουν ο άνθρωπος που του ανέθεσε το υπουργείο εργασίας και τον τομέα οικονομικών».

Η ίδια ρωτήθηκε και για τον λόγο γα τον οποίο υιοθετεί ένα «σκληρό προφίλ». «Ο λόγος που βλέπετε αυτό το σκληρό προφίλ είναι γιατί έχω μέσα μου αίσθημα ευθύνης. Δεν παίζουμε με την πολιτική», επισήμανε.

Έφη Αχτσιόγλουειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΜάρω Δούκασυγγραφέας