Μακρόν: Ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων στο Λούβρο – Έξτρα χρέωση για την Τζοκόντα
NewsroomΣειρά μέτρων για τον εκσυγχρονισμό του Μουσείου του Λούβρου και τη χρηματοδότηση των έργων που πρέπει να γίνουν ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μία δεύτερη πύλη εισόδου των επισκεπτών του Λούβρου, πέραν αυτής που ήδη υπάρχει, αλλά και ότι η Τζοκόντα θα εκτίθεται πλέον σε ειδικό εκθεσιακό χώρο τον οποίο θα μπορεί κανείς να τον επισκεφθεί μόνο εφόσον έχει προμηθευτεί ειδικό εισιτήριο.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων για τους ξένους τουρίστες που δεν προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ και ότι στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών του Λούβρου να ανέλθει σταδιακά στα 12 εκατομμύρια έναντι 8,7 εκατομμύρια που ήταν το 2024.
Ως προς το συνολικό κόστος των έργων που θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα 12 χρόνια στο Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος εκτίμησε ότι θα είναι της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ.
- Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου - Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν και ηχηρή απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα για την Κάρπαθο
- «Ακούσαμε σειρήνες μπαμ - μπουμ, πήραμε μια βαλίτσα και φύγαμε»: Μαρτυρίες Ελλήνων που επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή
- Έντονο επεισόδιο στο Καπιτώλιο με Βετεράνο πολέμου: Του έσπασαν το χέρι και τον έβγαλαν σηκωτό
- Τι κάνει ο Τραμπ με ψάθινο καπέλο και τσουγκράνα στο χέρι σε βίντεο του 2005;