Εκκλησία|10.06.2020 10:29

Τηλεφωνική επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Ελπιδοφόρο και συνάντηση με Ιερώνυμο

Μαρίνα Ζιώζιου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είχε το βράδυ της Τρίτης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως αποκάλυψε με ανάρτησή της στο twitter.

Εξήρε την υπεύθυνη στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στο πλαίσιο της συζήτησής της με τον κ. Ελπιδοφόρο.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συμβολής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην προστασία των δικαιωμάτων και στην καταδίκη του ρατσισμού και των διακρίσεων, με αφορμή τη συμμετοχή του στη μαζική πορεία ειρηνικής διαμαρτυρίας για την άδικη και παράλογη δολοφονία του 46χρονου μαύρου, George Floyd, αλλά και τη στυγερή δολοφονία της 26χρονης τεχνικού του ιατρικού κλάδου για έκτακτα περιστατικά, Breonna Taylor.

T

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για να συναντηθεί, για πρώτη φορά, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΑικατερίνη ΣακελλαροπούλουΑρχιεπίσκοπος ΑμερικήςΚορονοϊός