Εκκλησία|08.04.2022 19:47

Μονή Παναγίας Σουμελά: Προς αναβολή και πάλι το άνοιγμα προς τουρίστες

Μαρία Ζαχαράκη

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζουν τα τουριστικά πρακτορεία κι ο εμπορικός κόσμος στην Τραπεζούντα για τις συνεχείς αναβολές ανοίγματος της Παναγίας Σουμελά, που αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων της περιοχής.

Η ιστοσελίδα 61saat (τοπική ιστοσελίδα Τραπεζούντας) με τίτλο «Αναβολή στην αναβολή για το άνοιγμα….», αναφέρει πως ενώ είχε δοθεί η ημερομηνία της 1ης Μαΐου για το άνοιγμα της Σουμελά στους επισκέπτες, οι επαγγελματίες στον κλάδο του τουρισμού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως η ημερομηνία ανοίγματος μπορεί εκ νέου να αναβληθεί.

Αλλεπάλληλες οι αναβολές του ανοίγματος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μαύρης Θάλασσας (TURSAB), Βολκάν Κανταρτζί, δήλωσε πως «η Μονή της Σουμελά που έκλεισε δίχως προειδοποίηση την 1η Νοεμβρίου του 2021, είχε ανακοινώσει ως ημερομηνία επαναλειτουργίας της την 31η Ιανουαρίου του 2022. Η ημερομηνία αναβλήθηκε για τον Μάρτιο, στη συνέχεια για τις αρχές Απριλίου και τελικά πηγαίνει για την 1η Μαΐου του 2022».

Σημειώνεται πως όσο η Μονή παραμένει κλειστή δε γίνονται οι απαιτούμενες εργασίες, τις οποίες δεν επέτρεψαν έτσι κι αλλιώς μέσα στον Μάρτιο οι χιονοπτώσεις και ο παγετός.

Τα τουριστικά πρακτορεία που έχουν εκτεθεί απέναντι στους πελάτες τους βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας, ενώ ο εμπορικός κόσμος στην Τραπεζούντα αναζητεί εναγωνίως μια «ανάσα» για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα από τη μείωση του τουρισμού ελέω πανδημίας.

ΤραπεζούνταΠαναγία Σουμελάαναβολήειδήσεις τώρα