Εκκλησία|24.04.2019 16:49

Συνάντηση Βαρθολομαίου-Ιερωνύμου για τις σχέσεις Αθήνας-Φαναρίου

Μαρίνα Ζιώζιου

Στις 23 Μαΐου, στην τελετή των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπίου Παυλοπούλου, θα συναντηθούν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Όπως είχε γράψει το ethnos.gr στις 17 Απριλίου, πρόκειται για μια νέα εποχή στις σχέσεις Αθήνας και Φαναρίου, κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα και από την παρούσα επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο.

Στην επιστολή με την οποία αποδέχεται την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος να τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάνει λόγο για «αδελφική αναστροφή, αναθέρμανσης των σχέσεών μας και συζήτησης θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για το κοινό καλό».

Σε άλλο σημείο σημειώνει:«Ευχαριστούμε για τη λεπτότητα να μη μας στείλετε ταχυδρομικώς την πρόσκληση αλλά μέσω του πολύτιμου συνεργάτη σας Πρωτοσυγκέλλου Επισκόπου Θεσπιών Συμεών, τον οποίο εκτιμούμε πολύ».

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χαρακτηρίζει το έργο που πρόκειται να εγκαινιάσει ως «συγκεκριμένη και απτή απόδειξη του ενδιαφέροντος και της μέριμνας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους συνανθρώπους μας ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό».

Οικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΕκκλησία