Εκκλησία|11.06.2019 08:28

Επίσκεψη Ιερώνυµου στο Φανάρι ανήμερα της εορτής του Βαρθολομαίου

Μαρίνα Ζιώζιου

Στο Φανάρι βρέθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυµος, ως ανταπόδοση της πρόσφατης επίσκεψης του Οικουµενικού Πατριάρχη Βαρθολοµαίου στην Αθήνα και ως νέα επιβεβαίωση της αλλαγής του κλίµατος µεταξύ των δύο Προκαθηµένων.

Πρόκειται για µια νέα εποχή στις σχέσεις Αθήνας και Φαναρίου, κάτι που επιβεβαιώνεται απόλυτα και από την επίσκεψη του Προκαθηµένου της Ελλαδικής Εκκλησίας για να ευχηθεί στον Οικουµενικό Πατριάρχη Βαρθολοµαίο για τα σηµερινά ονοµαστήριά του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος, που συνοδευόταν από τους µητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και Γρεβενών ∆αβίδ, τον πρωτοσύγκελό του, επίσκοπο Θεσπιών Συµεών, τον αρχιγραµµατέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιµανδρίτη Φιλόθεο Θεοχάρη, και τον πρόεδρο της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουµενικού Πατριαρχείου, «Παναγία Παµµακάριστος», άρχοντα ορφανοτρόφο Γεράσιµο Φωκά, έγινε δεκτός µε εγκαρδιότητα από τον Οικουµενικό Πατριάρχη Βαρθολοµαίο.

Κατά την άφιξή του στο Οικουµενικό Πατριαρχείο ο Μακαριώτατος δήλωσε στους δηµοσιογράφους ότι «ερχόµαστε σήµερα µε την ευκαιρία της εορτής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου µας να του ευχηθούµε να του δίνει ο Θεός δύναµη να συνεχίζει το ευλογηµένο έργο του».

Το απόγευµα ο Προκαθήµενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και ο µητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος παρέστησαν (µάλιστα κάθονταν δίπλα δίπλα) στον Μ. Εσπερινό στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, χοροστατούντος του Οικουµενικού Πατριάρχη Βαρθολοµαίου. Εκεί βρέθηκαν, επίσης, πλήθος ιεραρχών, κληρικών, µοναχών, καθώς και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

Οικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΦανάριΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΚωνσταντινούπολη