Εκκλησία|11.06.2019 15:11

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Οικ. Πατριάρχη στο Φανάρι (pics)

Newsroom

Πλήθος ιεραρχών αλλά και απλός κόσμος συνέρρευσαν σήμερα στο Φανάρι για να ευχηθούν χρόνια πολλά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ονομαστική του εορτή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη.

H ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτελεί σημαντικό γεγονός για την ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης αλλά και για τους απανταχού ορθοδόξους που σπεύδουν κάθε χρόνο στο Φανάρι για να ευχηθούν στον ηγέτη της ορθόδοξης πίστης.

Φέτος τα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη είχαν μία επιπλέον σπουδαιότητα και σημασία για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς την Δευτέρα (10/6) τον επισκέφτηκε από την Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθώς και ο νέος μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, μετά την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Εκτός από το πλήθος των ιεραρχών, τον κ. Βαρθολομαίο επισκέφτηκαν για να του ευχηθούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, εκ μέρους της κυβέρνησης, και ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη Νέα Δημοκρατία.

Τη λειτουργία στον πατριαρχικό ναό παρακολούθησαν πολλοί επισκέπτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλεσε την Κωνσταντινούπολη «Μητρόπολη του Γένους» που τη θεμελίωσαν οι άγγελοι. Αναφέρθηκε, όμως, και στο θέμα της αυτοκεφαλίας της εκκλησίας της Ουκρανίας, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της χρονιάς, και έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Οικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΚωνσταντινούποληΦανάρι