Εκκλησία|26.06.2019 20:35

Τετ α τετ Ιερώνυμου-Βολοκολάµσκ με φόντο το ουκρανικό ζήτημα (pics)

Μαρίνα Ζιώζιου

Επίσκεψη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου, ο μητροπολίτης Βολοκολάµσκ Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το Ουκρανικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Ρώσου ιεράρχη, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία επίσημη δήλωση ή ενημέρωση από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Στη σύντομη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα -δεν είχε προηγηθεί σχετική αλληλογραφία- ήταν παρόντες και δύο Συνοδικοί αρχιερείς, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος και ο μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ.

Ο Ρώσος ιεράρχης υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι επιθυμία της Εκκλησίας της Ρωσίας είναι η διαφύλαξη της πανορθόδοξης ενότητας.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μαζί με τη συνοδεία του επισκέφθηκαν τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο και τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για να συμμετάσχουν, μετά από πρόσκληση του μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμων, σε εκκλησιαστικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Παύλου.

Ιερά ΣύνοδοςΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΜητροπολίτης Βολοκολάµσκ Ιλαρίων