Εκκλησία|28.07.2019 11:44

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Tην Τρίτη 30/7 η Εξόδιος Ακολουθία

Μαρίνα Ζιώζιου

Την θλίψη για την εκδημία του μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου εξέφρασε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος «αφήνει ανεξίτηλο πνευματικό αποτύπωμα, καθώς και πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο».

«Πένθιμη η μέρα όχι μόνο για τη Φθιώτιδα αλλά για όσους γνώριζαμε τον μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο ακούραστος, ευθύς, απλός, γενναιόδωρος ποιμενάρχης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει, επίσης, σε μήνυμά της στο Twitter η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Τον γνώρισαμε στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου στο Γκύζη και παρακολουθούσαμε με συγκίνηση την άοκνη προσπάθειά του στη Μητρόπολη Φθιώτιδας όλα αυτά τα χρόνια. Αφήνει ενα πνευματικό θησαυρό για παρακαταθήκη αλλά και ένα δυσαναπλήρωτο κενό» καταλήγει η υφυπουργός Παιδείας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου θα ψαλεί την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

T

Στην εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Φθιώτιδος αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Σήμερα, στη Φθιώτιδα, και όχι μόνο, όλοι μας συγκλονιστήκαμε με την είδηση και πενθούμε για τον αδόκητο χαμό του Μητροπολίτη μας Νικολάου. O Μακαριστός Νικόλαος άσκησε τα καθήκοντά του επί 23 χρόνια, προσφέροντας τεράστιο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο. Στάθηκε δίπλα σε όσους είχαν πραγματική ανάγκη. Μας ενέπνευσε με τη σύνεση, τη μετριοπάθεια, την ταπεινότητα και την αγάπη του προς την πατρίδα και τη Φθιώτιδα.Το έργο και η διακονία του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Η Φθιώτιδα θα τον θυμάται για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους τους Φθιωτείς».

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Φθιώτιδος ορίσθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμοςμητροπολίτης Φθιώτιδας