Εκκλησία|23.10.2019 16:39

Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας επενδύει στην Παιδεία: Ίδρυσε παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο

Μαρίνα Ζιώζιου

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου η τελετή των εγκαινίων του νέου παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του μεγάλου ευεργέτη, Samer S. Khoury, της αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Δημητρίου Κοπελούζου, προέδρου του Ομίλου Κοπελούζου, του μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου, του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νικολάου Μπάμπαλου και μελών του ΔΣ, της δημάρχου Ν. Ιωνίας, Δέσποινας Θωμαΐδου, του δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας - Ν. Χαλκηδόνας, Ιωάννη Βούρου, ευεργετών, κληρικών και πλήθους κόσμου.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ αναφέρθηκε στο γεγονός της ιδρύσεως ενός ακόμη παιδικού σταθμού - νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, ο οποίος αποτελεί καρπό μιας ιδιαίτερα κοπώδιους προσπαθείας, αλλά και την υλοποίηση ενός μακρόπνοου οράματος που στόχο θα έχει την υψηλή ποιότητα στην εκπαίδευση και θα βασίζεται στο δίπολο που ενώνει την ελληνοχριστιανική σκέψη με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την εξόχως τιμητική παρουσία του στην τελετή, την υπουργό Παιδείας, η παρουσία της οποίας εκτός από τιμητικό έφερε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς και τον μέγα ευεργέτη κ. Samer S. Khoury, ο οποίος αγκάλιασε το όραμα αυτό και δημιούργησε τον εκπαιδευτικό αυτό χώρο. Ανέφερε επίσης τον στόχο του νέου εκπαιδευτικού πλαισίου που φιλοδοξεί να υλοποιήσει, συνοψίζοντάς το στη φράση: «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πολίτες του κόσμου»

Από την πλευρά του ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι η καλύτερη επένδυση είναι η παιδεία μας, ενώ στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τίμησε τον κ.  Samer Khoury απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, το παράσημο του Πολιούχου αυτής Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.   

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νέος παιδικός σταθμός - νηπιαγωγείο «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου» αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτιριακές και συνάμα παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτήριο 800 τ.μ. με ειδικά διαμορφωμένες και μεγάλες για τις ανάγκες των παιδιών αίθουσες δραστηριοτήτων, ενώ περιμετρικά πλαισιώνεται από αύλειο χώρο, όπου τα παιδιά μπορούν να εκφρασθούν ελεύθερα, να διδαχθούν μέσα από το παιχνίδι και να αναπτύξουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους σε ένα ασφαλές, εξελιγμένο και όμορφο περιβάλλον.

Νίκη ΚεραμέωςΑρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΜητροπολίτης Νέας ΙωνίαςΕκκλησία της Ελλάδος