Fashion & Design|21.10.2022 13:26

Zara: Τώρα έχεις δεύτερη ευκαιρία να αγοράσεις το φόρεμα που δεν πρόλαβες! Έρχεται υπηρεσία second hand

Newsroom

Η Zara πρόκειται να φέρει μια υπηρεσία μεταχειρισμένων ρούχων (second hand) που θα επιτρέπει στους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου να μεταπωλούν, να επιδιορθώνουν ή να δωρίζουν ρούχα της εταιρείας.

Ο ισπανικός γίγαντας της μόδας, που ανήκει στην Inditex, θα εγκαινιάσει το Zara Pre-Owned στις 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Οι αγοραστές μπορούν να αναρτούν μεταχειρισμένα είδη Zara προς πώληση μέσω της εν λόγω υπηρεσίας, καθώς και να κανονίζουν επιδιορθώσεις ή να δωρίζουν είδη που δεν χρειάζονται πια -online ή μέσω ενός καταστήματος.

Η πλατφόρμα θα φιλοξενείται στον ιστότοπο και την εφαρμογή της Zara, ενώ οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω του συστήματος Stripe, όπως γράφει η Guardian.

Οι αγοραστές θα μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες των αντικειμένων τους με λεπτομερείς πληροφορίες για το προϊόν. Τα στοιχεία των αγοραστών θα διαβιβάζονται στον πωλητή μόλις πραγματοποιηθεί η πώληση, ώστε τα προϊόντα να μπορούν να αποστέλλονται.

Εάν οι πελάτες επιθυμούν να επιδιορθώσουν τα ρούχα τους Zara, μπορούν να έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, από την αντικατάσταση κουμπιών και φερμουάρ μέχρι τη διόρθωση ραφών. Οι πελάτες μπορούν επίσης να ζητήσουν την παραλαβή των ανεπιθύμητων ρούχων από το σπίτι τους για δωρεά.

Η Paula Ampuero, επικεφαλής του τμήματος βιωσιμότητας της Zara, δήλωσε ότι το Zara Pre-Owned δεν αναμένεται να είναι κερδοφόρο στα αρχικά του στάδια.

«Σε αυτό το στάδιο, η πλατφόρμα αυτή σχεδιάζεται αποκλειστικά ως εργαλείο για να βοηθήσει τους πελάτες να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των ρούχων τους και να ακολουθήσουν μια πιο κυκλική προσέγγιση», αναφέρει.

Τέλος, όσον αφορά στον αν η υπηρεσία θα έρθει και στην Ελλάδα, η Zara έχει δηλώσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέχθηκε δοκιμαστικά, καθώς οι καταναλωτές του «μας ωθούν να βελτιωνόμαστε και να καινοτομούμε». Εάν η υπηρεσία είναι επιτυχής, είναι πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες βασικές αγορές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μόδαρούχαλιανεμπόριοειδήσεις τώρακαταστήματαZara